Galan a declarat ca a avut o intalnire la Bucuresti cu aproximativ 40 de "colegi parlamentari" privind pastrarea identitatii liberalismului. El a spus ca exista o lista de sustinere a acestui demers, fara insa ca acestia sa fi semnat vreun document sau sa infiinteze un alt partid, potrivit Mediafax.

Deputatul liberal a mentionat ca si sute de primari, consilieri judeteni si locali liberali sunt alaturi de acest grup, dar ca acestia nu se inscriu pe lista de sustinere pentru a nu risca sa-si piarda mandatele daca ar fi sanctionati de conducerea PNL. "Nu vrem sa facem rau partidului. Dorim doar pastrarea identitatii liberale", a spus Galan.

El a mentionat ca acest grup il sustine pe Calin Popescu Tariceanu pentru ca acesta este liberal desi nu mai este membru PNL "ca asa au vrut unii". Presedintele PNL Suceava, deputatul Alexandru Baisanu, a declarat ca din cate a inteles, Galan nu a aderat la un alt partid. "E optiunea lui legata de viitorul PNL. Nu a semnat nicio hartie, nici un act", a spus Baisanu.

Baisanu a adaugat ca deputatul Galan, provenit din PD, a inceput sa inteleaga valorile liberale. "El e venit din PD si acum isi da seama ca liberalismul e exceptional si vrea sa-i pastreze identitatea", a spus Baisanu. Calin Popescu Tariceanu a anuntat, marti, ca va lansa joi Grupul de initiativa pentru pastrarea identitatii liberale, din care vor face parte si parlamentari PNL.