"Nu am ratat ocazia sa le spun ca cel mai frumos loc din Europa este Delta Dunarii. Nu stiu daca i-am convins venind, de dimineata, dintr-o excursie de pe o parte din canalele Deltei, sunt insa convins ca vor face mai departe, alaturi de mine, promovarea, publicitate pentru Delta Dunarii si sper, cu voia lor, sa putem sa-i folosim in acest sens", a spus Ponta, dupa intalnirea cu premierii, potrivit Mediafax.

Guvernul a anuntat, sambata seara, ca premierul Victor Ponta se intalneste, in Delta Dunarii, cu omologii sai din Moldova, Georgia, Slovacia, Cehia si Serbia, pentru o reuniune in care discuta informal despre subiecte de actualitate de pe agenda europeana si regionala, in special evolutiile din vecinatatea estica. Reuniunea este programata pentru 20-22 iunie, informeaza Guvernul.

Obiectivul principal al reuniunii este, potrivit sursei citate, coordonarea pozitiilor, discutarea evolutiilor recente din cadrul Parteneriatului Estic si modul concret in care statele membre UE sustin parcursul european al tarilor partenere. Guvernul mai arata ca va fi salutata pregatirea pentru semnarea Acordului de Asociere si a celui de comert liber cu Republica Moldova si Georgia, la 27 iunie, si vor fi discutati si pasii de implementare.