El a aratat ca la reuniune trebuia sa fie prezent si prim-ministrul Ucrainei, care nu a mai putut insa participa. "Romania isi doreste ca... drumul european, in special pentru Moldova bineinteles, pentru Georgia, pentru Ucraina, pentru Serbia... sunt decizii corecte, importante, si noi, cei care suntem in Uniunea Europeana - fie ca e vorba de Cehia, Slovacia sau Romania - putem si vom face tot ce tine de noi pentru a-i sprijini sa devina cat mai repede membri ai Uniunii Europene", a spus Ponta, potrivit Mediafax.

Guvernul a anuntat, sambata seara, ca premierul Victor Ponta se intalneste, in Delta Dunarii, cu omologii sai din Moldova, Georgia, Slovacia, Cehia si Serbia, pentru o reuniune in care discuta informal despre subiecte de actualitate de pe agenda europeana si regionala, in special evolutiile din vecinatatea estica.

Obiectivul principal al reuniunii este, potrivit sursei citate, coordonarea pozitiilor, discutarea evolutiilor recente din cadrul Parteneriatului Estic si modul concret in care statele membre UE sustin parcursul european al tarilor partenere. Guvernul mai arata ca va fi salutata pregatirea pentru semnarea Acordului de Asociere si a celui de comert liber cu Republica Moldova si Georgia, la 27 iunie, si vor fi discutati si pasii de implementare.