Portalul de stiri din Moldova Unimedia.info transmite, citand unele surse, ca premierul Ponta va efectua o "vizita-fulger" la Chisinau. "Premierul a avut, luni, unele convorbiri telefonice legate de o astfel de vizita", au precizat, de asemenea, surse politice pentru Mediafax.

Si Radio Chisinau informeaza, citand surse din cadrul partidelor proeuropene, ca un grup de politicieni europeni se va afla, marti, la Chisinau, pentru a discuta cu partidele parlamentare despre situatia politica din Republica Moldova. Potrivit surselor, din delagatie fac parte premierul roman Victor Ponta, presedintele comisiei pentru politica externa a Parlamentului European, Elmar Brok, presedintele Aliantei Partidelor Liberale si Democrate pentru Europa (ALDE), Graham Watson, precum si un reprezentan al socialistilor europeni.

Si presedintele Klaus Iohannis urma sa efectueze o vizita la Chisinau, in perioada 22-23 ianuarie, dar si-a amanat vizita in urma unei convorbiri telefonice avute, luni, cu presedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, in urma careia cei doi sefi de stat au fost de acord ca in prezent nu sunt intrunite in aceasta tara conditiile pentru vizita lui Iohannis si au stabilit ca aceasta sa aiba loc in perioada imediat urmatoare instalarii noului guvern.

Formatiunile politice proeuropene de la Chisinau nu au reusit inca sa ajunga la un acord dupa alegerile parlamentare din 30 noiembrie anul trecut.