Premierul Victor Ponta a declarat, intr-un interviu acordat CNN, ca urmeaza sa viziteze Kievul dupa ce a fost si la Chisinau, intrucat Romania trebuie sa transmita statelor vecine ca parcursul democratic, pro-european si atlantic este cel corect.

"Cred ca sectorul economic si pozitii politice foarte clare sunt importante pentru a arata Federatiei Ruse si domnului Putin ca actiuni ilegale nu pot continua nepedepsite, dar pe de alta parte - si acesta este mesajul meu venind de la o tara care are doar 25 de ani de democratie, venind din comunism - obligatiile Europei si ale Statelor Unite sunt de a dovedi cetatenilor Ucrainei, Moldovei, Georgiei ca viata lor se va imbunatati, vor avea oportunitati mai bune, vor fi cetateni egali ai Europei", a spus Ponta, potrivit Mediafax.

El a aratat totodata ca independenta energetica este cea mai importanta batalie care trebuie castigata de catre statele din regiune, cea mai eficienta arma a Rusiei fiind energia. Surse oficiale au declarat anterior ca premierul Victor Ponta va pleca la Kiev, in perioada imediat urmatoare, unde se va intalni cu omologul sau ucrainean, cu care va sustine declaratii comune de presa.

Premierul va exprima sprijinul Romaniei pentru apropierea Ucrainei de catre Uniunea Europeana, au aratat sursele. Saptamana trecuta, in discursul sustinut in Adunarea Generala a ONU, Ponta a declarat ca Romania sustine principiul suveranitatii si al integritatii teritoriale al tuturor tarilor si respinge orice forma de presiune externa asupra statelor din estul Europei care au aspiratii de integrare europeana.

Citeste si:
Daniel Constantin si-a anuntat demisia din Pro Romania
Daniel Constantin si-a...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Politic »Citeste si
38% din romani, multumiti de ultima interactiune cu sistemul medical