Premierul Victor Ponta a declarat, miercuri, dupa ce declaratia politica prin care se cere demisia presedintelui a fost adoptata in Parlament, ca seful statului, ca persoana publica, intruchipeaza cele doua probleme de care a fost acuzata Romania foarte multi ani, respectiv cea a coruptiei si a romilor.

”Romania a fost atatia ani acuzata de doua probleme: problema coruptiei si problema romilor. Ori, acum noi avem o persoana publica, domnul Traian Basescu, care le intruchipeaza pe amandoua: coruptia, coruptie relationata cu clanuri de crima organizata ale romilor”, a spus Ponta, potrivit Mediafax.

El a aratat ca prin demisia presedintelui Basescu nu castga nici puterea, nici opozitia, ci Romania si imaginea Justitiei, pentru ca procurorii si judecatorii nu vor mai trebui sa treaca prin procedura de a fi numiti de o persoana a carei familie e implicata in atat de multe cauze penale.

Ponta a spus ca a votat in primul rand ca deputat pentru declaratia politica prin care Parlamentul cere demisia presedintelui Basescu. ”Am votat ca deputat in primul rand pentru ce ar fi de fapt bine pentru Romania. Traian Basescu a sfidat si vointa oamenilor care l-au demis in 2012, probabil va sfida si acest rezultat covarsitor - 344 de voturi, care nu reprezinta doar coalitia de guvernare, ci e majoritatea absoluta a Parlamentului”, a mai spus Ponta.

Parlamentul a adoptat, miercuri, declaratia prin care se cere demisia presedintelui Traian Basescu, urmare a scandalului in care e implicat fratele sau.

Citeste si:
Presa straina despre Florin Cioaba: A fost o personalitate plina de...
Presa straina despre Florin...

Plenul comun al celor doua Camere a adoptat declaratia cu 344 voturi ”pentru”, niciun vot ”impotriva” si 17 abtineri, in conditiile in care parlamentarii PDL si PMP au absentat.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Politic »Citeste si