"Vreau sa va spun ceva ce nu a spus nimeni, sunt in pozitia sa va confirm ca PDL accepta ca noua formatiune sa se numeasca PNL", le-a spus Iohannis delegatilor la congresul PNL, potrivit Mediafax.

Propunerea de fuziune PNL-PDL a fost acceptata de catre delegatii la congres prin vot cu ridicare de mana, inregistrandu-se doar 6 voturi "impotriva" si 4 abtineri.

Presedintele PNL, Klaus Iohannis, ales sambata in fruntea partidului de catre congres, a precizat, in discursul de dupa anuntarea rezultatului votului, ca resursele umane ale formatiunii nu trebuie irosite, el invitand inapoi in PNL pe cei care au crezut ca le va fi mai bine in afara.
"Niciodata un partid nu poate sa fie prea mare si niciodata nu trebuie sa fie irosite resursele – ma refer la resursele umane – ale unui partid. De aceea dati-mi voie azi, aici, de la aceasta tribuna, sa invit inapoi in partid pe cei care, din varii motive, temporar, au crezut ca le este mai bine in afara partidului", a spus Iohannis, in apluzele salii.

Afla si ce mesaj a avut Vasile Blaga inainte de alegerea noului presedinte PNL.