Premierul Ponta a afirmat, dupa difuzarea de catre Presedintie a inregistarii discutiei de luni de la Cotroceni, ca nu este normal ca decizia prezentarii publice a unor astfel de convorbiri sa fie lasata la latitudinea toanelor unei persoane si ca e nevoie de un protocol clar stabilit in acest sens.

Pseudo-lectia de economie de la Cotroceni: acesti roubinisti care ne conduc

"Cred ca, dupa Basescu, trebuie sa avem niste reguli foarte clare. Ideea asta ca Basescu zice ca are chef sa dea filmarile sau nu are chef este o chestie absolut neserioasa si anormala. Eu cred ca trebuie sa adoptam o procedura foarte clara si legata de consultarile politice, in care de la inceput se stie foarte clar ca se face o minuta, o stenograma, la final o semneaza un consilier prezidential, se pune la dispozitie. Ideea este ca trebuie sa ai o procedura si un protocol", a spus Ponta la Romania TV, citat de Mediafax.

El a aratat ca stia ca toate discutiile de la Cotroceni sunt inregistrate si ca probabil era hotarat sa le prezinte public inainte de inceperea intalnirii de luni, pentru a distrage atentia opiniei publice de la inregistrarile cu Mircea Basescu.

Ponta a precizat totodata ca normal era sa fie si el intrebat daca este de acord inainte de prezentarea publica a discutiei.

Citeste si:
Camera adopta legea de reducere a CAS la angajator
Legea de reducere a CAS la...

"L-am vazut nervos, transpirat, rosu la fata. Poate era nervos si de aia le-a dat, poate maine nu e nervos si nu le mai da, ori lucrurile astea nu se pot desfasura asa intr-o tara civilizata. Trebuie sa spui foarte clar de la inceput, nu poti lasa la latitudinea toanelor unei persoane", a adaugat Ponta, afirmand in continuare ca lui i s-a parut ca presedintele a avut un ton badaranesc la adresa ministrului.

Presedintele Traian Basescu a intrebat-o, luni, in consultarile de la Cotroceni, pe Ioana Petrescu, ministrul de Finante, unde a terminat studiile, precizand ca se astepta de la aceasta la argumente gen Roubini, un economist care a terminat Harvardul, la fel ca si ea.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Politic »Citeste si
Traian Basescu a promulgat legea reducerii CAS