Presedintele Comisiei pentru cultura din Senat sustine jurnalistii Antena 3 pentru "independenta lor editoriala"

Presedintele Comisiei pentru cultura din Senat, parlamentarul PSD Georgica Severin, a declarat ca sustine echipa de jurnalisti ai Antenei 3 si ai grupului Intact, in contextul in care in cazul condamnarii lui Dan Voiculescu magistratii CAB au dispus si confiscarea sediului Antenelor.

Presedintele Comisiei pentru cultura si media a Senatului isi declara sustinerea pentru jurnalistii grupului Intact, invocand "profesionalismul si independenta lor editoriala".

Astfel, presedintele Comisiei pentru cultura si media a Senatului a reafirmat "necesitatea consolidarii libertatii de expresie a mass media din Romania, exprimand speranta ca evenimentele din ultimele zile nu vor afecta in niciun fel libertatea de exprimare si independenta jurnalistilor din cadrul celor doua societati mentionate de furnizare a serviciului media audiovizual", informeaza Mediafax.

Pe de alta parte, presedintele Comisiei pentru cultura si media a Senatului si-a exprimat "speranta ca nu se va ajunge la distorsionarea pietei de publicitate, domeniu in care pozitionarea furnizorilor de servicii media trebuie sa aiba la baza audienta reala, profesionalismul si independenta editoriala si nu protejarea fortata a unor interese economice".

Si premierul Victor Ponta a afirmat, vineri, ca a luat act de decizia Curtii de Apel in cazul Voiculescu si ca nu comenteaza sentinte in cauze penale, adaugand insa ca este obligat sa faca tot ce ii sta in puteri pentru ca jurnalistii Antena 3/Antena 1 si toti jurnalistii din Romania sa isi poata desfasura activitatea.

Citeste si:
Adrian Streinu Cercel a fost demis de la conducerea comisiei...
Adrian Streinu Cercel a fost...
Citeste si:
Tratament pentru cresterea parului
Tratament pentru cresterea...

"Am luat act de decizia Curtii de Apel Bucuresti. Nu comentez sentinte in cauze penale, dar vreau sa asigur pe toata lumea ca, atat timp cat voi fi lider politic si cetatean al Romaniei, sunt obligat sa fac tot ce sta in puterile mele pentru ca jurnalistii Antena 3/Antena 1 si toti jurnalistii din tara noastra, indiferent de politica lor editoriala, sa-si poata desfasura activitatea conform dreptului constitutional la libera exprimare si independenta presei. Sunt convins ca, dincolo de momentele dramatice prin care trec familiile celor condamnati, o tara libera poate exista doar daca exista si o presa libera. Alaturi de milioane de alti romani doresc si cred ca multi ani de acum inainte «Antena 3 va fi aici»!", afirma Ponta intr-un mesaj pe Facebook.

Dan Voiculescu a fost condamnat definitiv, vineri, la 10 ani de inchisoare, in dosarul privatizarii Institutului de Cercetari Alimentare (ICA), potrivit deciziei luate de Curtea de Apel Bucuresti. Curtea de Apel a mai decis ca sediul posturilor Antena si cel al grupului de firme Grivco sa fie confiscate.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Politic »Setari Cookie-uri