Vicepremierul Liviu Dragnea declara ca intelege reprosul Ambasadei SUA in legatura cu aprobarea OUG in privinta alesilor locali pentru 45 de zile fara ca acestia sa-si piarda mandatul.

Liviu Dragnea a declarat, joi, ca intelege reprosul Ambasadei SUA in legatura cu aprobarea OUG care permite migratia alesilor locali pentru 45 de zile fara ca acestia sa-si piarda mandatul, dar a precizat ca Guvernul mentine ideea deblocarii functionarii administratie publice, potrivit Mediafax.

Aceasta afirmatie a fost facuta de vicepremierul Liviu Dragnea la finalul sedintei in care Guvernul a aprobat ordonanta de urgenta care permite alesilor locali si judeteni sa demisioneze din partidul sub sigla caruia au candidat, fara sa-si piarda mandatul, 45 de zile. "Am inteles ceea ce reproseaza Ambasada SUA, ne-am asumat lucrul asta, tinem cont de ceea ce a spus, numai ca in continuare ideea de a debloca administratia publica locala din Romania ne-o mentinem", a spus Liviu Dragnea.

Jurnalistii au insistat pe aceasta tema si chiar i-au citit lui Liviu Dragnea comunicatul Ambasadei SUA. "Acordam atentie foarte mare oricaror optiuni si oricaror comunicate din partea partenerilor americani, dar explic inca o data, nu este absolut nedemocratic in interiorul acestei ordonante", a raspuns Dragnea. Ambasada SUA a remis, joi, agentiei MEDIAFAX un comunicat prin care isi exprima ingrijorarea in legatura cu momentul ales de Guvern pentru adoptarea ordonantei de urgenta care va permite alesilor locali ca in termen de zece zile sa isi poata alege partidul din care fac parte fara a-si pierde mandatul.

”Am auzit argumente pro si contra ordonantei propuse cu privire la alesii locali. Suntem ingrijorati in legatura cu momentul ales. Ne-am exprimat in trecut ingrijorarea privind legiferarea unor chestiuni complexe prin ordonante de urgenta si credem ca masurile de acest fel ar trebui discutate in cadrul unui proces legislativ deschis si transparent care permite organizarea unei dezbateri la care sa poata participa liber toate partidele politice, societatea civila si toate partile interesate”, se arata in document.

Citeste si:
Liviu Dragnea: De opt luni stau in penitenciar complet nevinovat
Liviu Dragnea: De opt luni...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Politic »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Dragnea ramane incarcerat: Inalta Curte a respins recursul