Liviu Dragnea, presedintele PSD, declara razboi pensiilor speciale cu cateva zile inaintea alegerilor europarlamentare, desi le-a sustinut de cand a ajuns la putere. Liderul social-democrat a precizat intr-un interviu pentrul "Adevarul Live", ca desi este o problema sensibila, "aceasta pensie speciala trebuie eliminata".

„Eu am renuntat la pensia speciala de parlamentar. E o problema sensibila, trebuie sa o abordam cu curaj si frontal. Aceasta pensie speciala nu trebuie sa mai existe. Trebuie sa o eliminam”, a mai declarat Liviu Dragnea intr-un interviu pentru Adevarul.

Aceste declaratii vin dupa ce in februarie 2019 Florin Iordache, Serban Nicolae si Eugen Nicolicea, parlamentari PSD, luau masuri privind pensiile speciale. Acestia au initiat un proiect de lege prin care pensia speciala a functionarului public parlamentar se actualizeaza cu majorarea salariului de baza.

In acelasi timp, declaratia este in contradictoriu cu ce a sustinut Liviu Dragnea de cand a ajuns la putrere, pornind de la majorarea pensiilor care, de fiecare data, le-a inclus si pe cele speciale si pana la trecerea prin Parlament a Codului Administrativ care prevede largirea ariei de acoperire a pensiilor speciale cu alesii locali (primari si consilieri). Insa, pentru ca actul normativ a fost declarat neconstitutional in integralitatea sa de CCR, premierul Viorica Dancila a anuntat, recent, ca il va adopta in Guvern prin Ordonanta de Urgenta, imediat dupa europarlamentare.

In alta ordine de idei, Liviu Dragnea a mai declarat si ca lucrurile ar fi fost altfel daca in 2016 ,dupa ce PSD a castigat alegerile, functia de premier ar fi fost a lui: "Ar fi fost mai multa stabilitate, mai multa coerenta. Nu ar fi fost atata lobby la ministri sa puna in practica programul de guvernare.".

Vot decisiv pe Codurile...
Citeste si: Vot decisiv pe Codurile Penale in forma adoptata de Comisia Iordache

Sursa foto: AGERPRES FOTO

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Politic »Citeste si
CCR amana pentru 5 iunie decizia in cazul completurilor specializate