”Protestati sa aveti bani… Credeti ca asa, asa se... Eu as spune sa muncim ca sa avem bani. Domnul Basescu nu stie sa munceasca si atunci face galagie” a spus Victor Ponta, la finalul unei intalniri pe teme de agricultura.

Traian Basescu a afirmat, la Scoala de Vara a PMP, ca Romaniei i s-au alocat peste 100 de milioane de euro, bani europeni, pentru crearea de locuri de munca pentru tineri, suma din care pana in prezent Guvernul nu a cheltuit ”niciun leu”, motiv pentru care i-a indemnat pe tineri sa protesteze. El le-a explicat celor prezenti ca subiectul ”locuri de munca pentru tineret” a preocupat Consiliul European inca din 2012, decizii importante fiind luate in 2013, care s-au manifestat prin alocarea de resurse financiare pentru fiecare tara. Astfel, in programul ”Locuri de munca pentru tineret” Romania are alocati 106 milioane de euro, bani care trebuie cheltuiti in perioada 2014-2015. ”Daca acesti bani nu se cheltuie, se realoca altor tari. Trebuie sa cheltuim 106 milioane de euro destinati crearii de locuri de munca pentru tineri. Pana acum s-au cheltuit zero lei. Programul transmis de Guvern la Comisia Europeana nici macar nu este aprobat, ceea ce e nepermis”, a pus presedintele.

Potrivit sefului statului, banii sunt destinati regiunilor Centru, Sud-Muntenia si Sud-Est, unde somajul in randul tinerilor depaseste 25%. ”Daca as fi in locul vostru, as face zilnic proteste la Guvern pentru ca nu sunt bani pe care sa ii ai la dispozitie multa vreme, ei sunt pentru perioada 2014-2015. La 31.12.2015, acesti bani se realoca altor tari”, a spus Basescu.

Sursa foto: MediafaxFoto