Premierul Victor Ponta a anuntat suplimentarea sumelor de care va beneficia Ministerul Agriculturii la a doua rectificare bugetara din acest an, programata pentru sfarsitul lunii septembrie.

"Obtine, obtine. Dupa cum stiti, doamna Petrescu (Ioana Petrescu, ministrul Finantelor - n.r.) pleaca la Bruxelles sa discute tocmai despre rectificare, deci cum se intoarce, si comunicam", a afirmat Ponta, intrebat daca Ministerul Agriculturii obtine sume suplimentare la a doua rectificare bugetara din acest an.

Seful Executivului a participat miercuri la o conferinta de presa la Ministerul Agriculturii in care au fost prezentate efectele reducerii TVA la paine de la 24% la 9%, noteaza Mediafax. La randul sau, ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, a precizat ca vrea sa includa pentru rectificarea bugetara anumite ajutoare "care au fost deficitare".

"Vrem sa venim (la rectificarea bugetara - n.r.) cu anumite ajutoare care au fost deficitare, dar dupa discutia care va avea loc la Bruxelles", a afirmat ministrul.

Reprezentantii Guvernului si cei ai BNR se afla in aceasta saptamana la Bruxelles pentru evaluarea acordului cu FMI, CE si Banca Mondiala, discutiile avand loc in premiera in afara tarii, iar pe agenda figureaza si cea de-a doua rectificare bugetara din acest an.

Citeste si:
Victor Ponta, despre o eventuala alianta Pro Romania - PSD
Ce spune Victor Ponta despre...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Politic »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Mihai Tudose a demisionat din Pro Romania