Corina Cretu nu va primi vot in plen din partea Parlamentului, ci va fi doar audiata de comisiile euopene

Corina Cretu va fi audiata in comisiile de afaceri europene, dar nu va primi vot din partea Parlamentului roman pentru postul de comisar european.

Corina Cretu nu va primi un vot din partea plenului Parlamentului roman pentru postul de comisar european, ci doar va fi audiata in comisiile de afaceri europene, a declarat, luni, presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, care a precizat ca niciun parlament national nu-si voteaza comisarul, potrivit Mediafax.

"Nu ne jucam de-a votul, pentru ca nu este membru al Guvernului, ci este un roman nominalizat sa faca parte din Comisia Europeana", a precizat Zgonea. El a spus ca procedura in toate parlamentele nationale este foarte simpla, astfel incat comisarul nominalizat de catre guvern va prezenta viziunea sa in comisiile de afaceri europene, se pun intrebari de catre toate partidele, dupa care procedura este incheiata.

"Comisarul nominalizat de catre guvern prezinta viziunea sa in cadrul Comisiei Juncker, se pun intrebari de catre toate partidele politice, raspunsurile sunt in Europa cam intre 3 si 5 minute, dupa care lucrurile sunt terminate, procedura este incheiata. Cei doi presedinti de comisii ale afacerilor europene informeaza Birourile permanente ca procedura audierii a fost incheiata, noi informam Guvernul, Parlamentul European si Comisia Europeana ca procedura stabilita prin lege in Romania este incheiata", a spus Zgonea. Zgonea a aratat ca, din informatiile sale, niciun parlament national nu-si voteaza comisarul. "Niciun parlament national, din informatiile mele, nu-si voteaza comisarul, pentru ca ar fi intr-un fel neplacut sa vezi un comisar numit de catre Germania, Marea Britanie, care are doua voturi impotriva in comisia locala. Votul pentru comisar se da in Parlamentul European", a mai precizat Zgonea. Audierea Corinei Cretu in comisiile de afaceri europene este programata la ora 14.00.

Citeste si:
Creţu: Nu există o listă a actualului Guvern pentru fondurile europene
Corina Creţu: Nu există încă...
Citeste si:
15 remedii simple pentru durerile de urechi
15 remedii simple pentru...
Sursa foto: Facebook/ Corina Cretu

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Politic »



Setari Cookie-uri