Corina Cretu va fi audiata in comisiile de afaceri europene, dar nu va primi vot din partea Parlamentului roman pentru postul de comisar european.

Corina Cretu nu va primi un vot din partea plenului Parlamentului roman pentru postul de comisar european, ci doar va fi audiata in comisiile de afaceri europene, a declarat, luni, presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, care a precizat ca niciun parlament national nu-si voteaza comisarul, potrivit Mediafax.

"Nu ne jucam de-a votul, pentru ca nu este membru al Guvernului, ci este un roman nominalizat sa faca parte din Comisia Europeana", a precizat Zgonea. El a spus ca procedura in toate parlamentele nationale este foarte simpla, astfel incat comisarul nominalizat de catre guvern va prezenta viziunea sa in comisiile de afaceri europene, se pun intrebari de catre toate partidele, dupa care procedura este incheiata.

"Comisarul nominalizat de catre guvern prezinta viziunea sa in cadrul Comisiei Juncker, se pun intrebari de catre toate partidele politice, raspunsurile sunt in Europa cam intre 3 si 5 minute, dupa care lucrurile sunt terminate, procedura este incheiata. Cei doi presedinti de comisii ale afacerilor europene informeaza Birourile permanente ca procedura audierii a fost incheiata, noi informam Guvernul, Parlamentul European si Comisia Europeana ca procedura stabilita prin lege in Romania este incheiata", a spus Zgonea. Zgonea a aratat ca, din informatiile sale, niciun parlament national nu-si voteaza comisarul. "Niciun parlament national, din informatiile mele, nu-si voteaza comisarul, pentru ca ar fi intr-un fel neplacut sa vezi un comisar numit de catre Germania, Marea Britanie, care are doua voturi impotriva in comisia locala. Votul pentru comisar se da in Parlamentul European", a mai precizat Zgonea. Audierea Corinei Cretu in comisiile de afaceri europene este programata la ora 14.00.

Sursa foto: Facebook/ Corina Cretu

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri