Raluca Pruna, propunerea oficiala inaintata de premierul desemnat, Dacian Ciolos, pentru Ministerul Justitiei este audiata de comisiile de specialitate ale Parlamentului.

UPDATE: Raluca Pruna a fost avizata favorabil de comisiile de specialitate ale Parlamentului.

"Sunt foarte onorata sa ma aflu in fata comisiilor. Este o onoare ca premierul mi-a propus aceasta sansa. Inteleg pe deplin gravitatea situatiei in care ne aflam", a declarat Raluca Pruna, la inceputul audierilor, potrivit Mediafax.

Decizia propunerii Ralucai Pruna, inalt functionar la Comisia Europeana, pentru functia de Ministru al Justitiei a fost luata marti dimineata.

Raluca Pruna, absolvent de Drept si Filosofie, a lucrat, in 2000, la delegatia Comisiei Europene din Romania, pe vremea cand aceasta era condusa de Jonathan Schelee, a fost presedinte al Asociatiei Romane pentru Transparenta. In prezent este sefa in cadrul Directiei Generale Justitie a Comisiei Europene, unde lucreaza din 2007.

Citeste si:
De ce a fost audiata Carmen Dan timp de 6 ore la DIICOT
Carmen Dan a fost audiata 6...

Dupa retagerea Cristinei Guseth, primul nume avansat pentru Ministerul Justitiei a fost Mihai Selegean, membrii comisiilor juridice fiind instiintati, neoficial, in legatura cu aceasta nominalizare. De altfel, Mihai Selegean, fost director al Institutului National al Magistraturii si director juridic la BRD, a venit la Parlament in cursul diminetii de marti, insa propunere a fost retrasa.

Sursa foto: Mediafax Foto

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Politic »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Orban a decis care este singura solutie pentru Sectia Speciala