Fostul director al SIE Teodor Melescanu si-a depus, marti, candidatura pentru alegerile prezidentiale la BEC, precizand ca face acest "pas de maturitate" cu multe incredere.

”Fac acest pas cu multa incredere, este un pas de maturitate dupa o viata pe care mi-am dedicat-o tarii mele”, a declarat Teodor Melescanu, dupa depunerea dosarului de candidatura, care cuprinde aproape 400.000 de semnaturi de sustinere, arata Mediafax.

Teodor Melescanu si-a depus candidatura ca independent pentru alegerile prezidentiale, fiind sustinut de Partidul Dreptatii Sociale si o serie de organizatii ale societatii civile. El a spus ca presedintele este reprezentantul tuturor romanilor, si de dreapta si de stanga, si ca se bazeaza, la vot, ”pe marea majoritate a populatiei Romaniei, majoritatea tacuta, cei 40%, cel putin din estimari, care nu vin la vot, pe cei 30% care nu sunt inca hotarati si care, impreuna, fac 70% din electorat”.

Trebuie sa traim intr-o tara normala, in care sa nu fim ocupati numai cum sa ne omoram unul pe celalalt.

Melescanu a subliniat ca pozitia de sef al statului este una de reprezentare a intereselor tuturor cetatenilor.
”Voi depune toata energia mea si toate eforturile pentru ca Romania sa revina intr-o stare de normalitate prin legalitate”, a afirmat Melescanu. El a spus ca, intr-o stare de normalitate, institutiile trebuie sa functioneze, Parlamentul cu Guvernul, cu presedintele sa colaboreze in interesul cetatenilor, iar acest lucru sa se faca pe baza prevederilor legale, nu prin decizii sau acte de vointa ale unei persoane.

Citeste si:
Teodorovici a anuntat depunerea unei motiuni simple impotriva PNL
Eugen Teodorovici a anuntat...

”Trebuie sa traim intr-o tara normala, in care sa nu fim ocupati numai cum sa ne omoram unul pe celalalt, ci ce putem face impreuna pentru aceasta tara”, a declarat Melescanu. Teodor Melescanu a mentionat ca a depus la BEC aproximativ 400.000 de semnaturi, care au fost stranse de Partidul Dreptatii Sociale, Fundatia pentru Democratie prin Drept si de foarte multi tineri care nu sunt inregimentati politic si care s-au organizat sa faca acest lucru pe Facebook si alte retele de socializare.

Melescanu a demisionat luni din functia de director al SIE. Partidul Dreptatii Sociale a anuntat Biroul Electoral Central (BEC) ca va depune, marti dimineata, candidatura lui Teodor Melescanu pentru alegerile prezidentiale. Marti este ultima zi in care se pot depune candidaturi la BEC pentru alegerile prezidentiale din noiembrie.

Sursa foto: Mediafax Foto

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Politic »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Firea isi anunta candidatura pentru Primarie: Trei ani am muncit