Jurnalistul Robert Turcescu a scris pe Facebook "Despre asta e vorba!", publicand o fotografie cu HG 223/2013, decizie prin care premierul ar fi beneficiat de o protectie extinsa ca fost ofiter acoperit.

Anexa HG 223/2013 contine categoriile de informatii considerate secrete de stat in SIE. Potrivit presedintelui Traian Basescu, care a prezentat aceeasi Hotarare de Guvern in cadrul unui post de televiziune, decizia a fost initiata de Teodor Melescanu, fost sef SIE, si semnata de prim-ministru.

Citeste si:

De asemenea, Robert Turcescu mai spune ca stie "din proprie experienta" ca e foarte greu "sa spui ca ai fost". Acesta arata si ca acest caz nu este unul singular, precizand pe reteaua de socializare ca "mai avem multe/multi de descoperit".

Presedintele Traian Basescu a declarat, ieri seara, ca Victor Ponta a fost ofiter acoperit al SIE in timp ce era procuror, fapt ce reprezinta "o ilegalitate constitutionala" si "o incompatibilitate", potrivit Constitutiei vechi. Intrebat daca faptul ca Victor Ponta a fost si ofiter acoperit si procuror nu este o ilegalitate, presedintele Traian Basescu a spus ca este "o ilegalitate constitutionala".