Presedintele Curtii Constitutionale, Augustin Zegrean, a declarat, vineri, in contextul in care CC va discuta sesizarea lui Gheorghe Funar privind candidtura lui Victor Ponta la alegerile prezidentiale, ca, ”in principiu”, blocarea unei candidaturi este posibila, potrivit Mediafax.

”Nu stiu daca la ora aceasta se mai poate, dar in principiu lucrul acesta este posibil pentru ca de aceea vin la noi, nu?”, a spus Augustin Zegrean. Presedintele CC a explicat ca judecatorii constitutionali au competenta de a asigura buna desfasurare a alegerilor prezidentiale. ”Noi avem competente multe, majore, in problema alegerilor prezidentiale. Nu vine omul la noi cu contestatii doar ca sa se afle in treaba. (...) Avem competente nelimitate aproape in domeniul acesta”, a spus Augustin Zegrean.

Referitor la admiterea sesizarii lui Gheorghe Flutur, presedintele CC a refuzat sa se pronunte, adaugand ca nu il intereseaza ”domeniul cu securitatea nationala”. ”Nu ma intereseaza domeniul asta cu securitatea nationala in masura in care nu tine de mine. Ce tine de mine ma intereseaza. Ce spun unii si altii despre altii si despre unii chiar nu ma intereseaza. Nu pot nici sa ajut, nici sa stric”, a adaugat Augustin Zegrean. Candidatul independent la Presedintie Gheorghe Funar a sesizat Curtea Constitutionala, cerand institutiei sa decida daca premierul Victor Ponta a incalcat Constitutia si sa verifice legalitatea candidaturii acestuia dupa ce presedintele Traian Basescu l-a acuzat ca a fost ofiter acoperit SIE. Sesizarea depusa de Gheorghe Funar este analizata vineri de Curtea Constitutionala.

Sursa foto: Gov.ro/Victor Ponta