Augustin Zegrean, presedintele Curtii Constitutionale, a declarat, in contextul sesizarii lui Gheroghe Funar privind candidatura lui Victor Ponta la prezidentiale, ca, "in principiu", blocarea unei candidaturi este posibila.

Presedintele Curtii Constitutionale, Augustin Zegrean, a declarat, vineri, in contextul in care CC va discuta sesizarea lui Gheorghe Funar privind candidtura lui Victor Ponta la alegerile prezidentiale, ca, ”in principiu”, blocarea unei candidaturi este posibila, potrivit Mediafax.

”Nu stiu daca la ora aceasta se mai poate, dar in principiu lucrul acesta este posibil pentru ca de aceea vin la noi, nu?”, a spus Augustin Zegrean. Presedintele CC a explicat ca judecatorii constitutionali au competenta de a asigura buna desfasurare a alegerilor prezidentiale. ”Noi avem competente multe, majore, in problema alegerilor prezidentiale. Nu vine omul la noi cu contestatii doar ca sa se afle in treaba. (...) Avem competente nelimitate aproape in domeniul acesta”, a spus Augustin Zegrean.

Referitor la admiterea sesizarii lui Gheorghe Flutur, presedintele CC a refuzat sa se pronunte, adaugand ca nu il intereseaza ”domeniul cu securitatea nationala”. ”Nu ma intereseaza domeniul asta cu securitatea nationala in masura in care nu tine de mine. Ce tine de mine ma intereseaza. Ce spun unii si altii despre altii si despre unii chiar nu ma intereseaza. Nu pot nici sa ajut, nici sa stric”, a adaugat Augustin Zegrean. Candidatul independent la Presedintie Gheorghe Funar a sesizat Curtea Constitutionala, cerand institutiei sa decida daca premierul Victor Ponta a incalcat Constitutia si sa verifice legalitatea candidaturii acestuia dupa ce presedintele Traian Basescu l-a acuzat ca a fost ofiter acoperit SIE. Sesizarea depusa de Gheorghe Funar este analizata vineri de Curtea Constitutionala.

Sursa foto: Gov.ro/Victor Ponta

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri