Sursa foto: Fotograful de documentar si ambasador World Vision - Mugur Varzariu

Iohannis a venit, imbracat intr-o tinuta lejera, la Arcul de Triumf, unde s-a dat startul marsului, pe o bicicleta mountain bike luata cu imprumut.

El a fost intrebat daca va rezista pana la Parlament pe bicicleta, prin trafic. ”Rezist pana la presedintie, fara probleme (...) Acuma, pana la Parcul Izvor, or fi vreo 3-4 kilometri”, a raspuns Iohannis, potrivit Mediafax.

Inainte sa se dea startul biciclistilor, la actiune a venit un pensionar doritor sa-si exprime sustinerea pentru Iohannis la alegerile prezidentiale, motivand prin faptul ca il sustine pentru ca este neamt.

Purtatorul de cuvant al PNL, Alina Gorghiu, i-a spus barbatului ca prezidentiabilul ACL nu este neamt, ci roman.

In acel moment pensionarul a insistat ca Iohannis este neamt, moment in care liderul PNL s-a interesat despre ce discuta cei doi.
”Zice ca sunteti neamt, de aia va place”, i-a explicat Gorghiu lui Iohannis.

Citeste si:

”Nu. Pentru originea dumneavoastra. Pentru ca am mai avut origini germane si ne-a mers bine”, s-a explicat batranul. ”Deci, cu alte cuvinte, e bine sa ai origini sanatoase”, a replicat Iohannis, dandu-i asigurari pensionarului ca ACL va face ”lucruri ca lumea”.

Dupa acest moment, prezidentiabilul ACL s-a fotografiat alaturi de tinerii simpatizanti, iar la momentul startului a mers intre primii din coloana de biciclisti, fiind urmarit de camerele de luat vederi si politia rutiera.

”Ce am facut noi acuma este practic un simbol ca vrem sa deschidem orasele pentru biciclisti, sper sa inteleaga cine trebuie sa inteleaga acest semnal. Eu va incurajez pe toti sa folositi in continuare bicicletele si cu siguranta cu timpul si orasele noastre se vor potrivi mai bine pentru biciclisti. (...) Sibiul, recunosc, este mai biker-friendly, cum se spune, fiindca asa am vrut sa fie si asa lucram de ani de zile sa-l facem, dar lucrurile se pot rezolva relativ usor. Inclusiv in Bucuresti, daca exista vointa politica, se poate”, a declarat Iohannis la finalul traseului parcurs.

De asemenea, el a povestit ca de cand era copil pana la varsta de 30 de ani a mers numai pe bicicleta. ”Cred ca la 4 ani am primit prima bicicleta si de atunci pana la 30 de ani am mers numai pe bicicleta, nu am mers cu masina. Si au fost perioade in care am mers distante mari cu bicicleta”, a spus liderul PNL.

Sursa foto: Fotograful de documentar si ambasador World Vision - Mugur Varzariu