Presedintele Klaus Iohannis s-a intalnit, miercuri, la Palatul Cotroceni, cu asistentul secretarului de stat al SUA pentru afaceri europene si euroasiatice, Victoria Nuland. Seful statului a spus ca nu stie daca vizita i se datoreaza si lui dar ca se bucura ca a venit, Nuland raspunzand ca ”i se datoreaza,cu siguranta”.

Intalnirea presedintelui Klaus Iohannis cu Victoria Nuland a durat aproximativ o ora, si a fost prima intalnire a secretarului de Stat al Statelor Unite ale Americii pentru afaceri europene si eurasiatice, in cadrul vizitei pe care o efectueaza, marti si miercuri, la Bucuresti. Victoria Nuland a fost intampinata la Palatul Cotroceni de consilierul personal al presedintelui , Mihai Razvan Ungureanu. Nuland l-a felicitat pe Ungureanu pentru noul post de consilier al sefului statului si a declarat ca se bucura ca a revenit la Bucuresti, conform Mediafax.

Seful statului a declarat in cadrul intalnirii ca se bucura pentru aceasta vizita a Victoriei Nuland, la Bucuresti, la inceputul mandatului sau la Palatul Cotroceni, potrivit imaginilor transmise de Administratia Prezidentiala.
”Bine ati venit! Ma bucur ca ati decis sa faceti o vizita atat de repede, in mandatul meu. Nu stiu daca acest lucru mi se datoreaza si mie, dar ma bucur”, i-a transmis presedintele Iohannis Victoriei Nuland. Nuland i-a raspuns lui Iohannis: ”Cu siguranta vi se datoreaza, am venit sa va vad”.

Presedintele Iohannis a mai spus: ”Avem multe lucruri in comun si astept cu nerabdare aceasta intalnire”.
Din delegatia presedintelui Iohannis care a participat la discutia cu asistentul secretarului de Stat al SUA pentru afaceri europene si eurasiatice, Victoria Nuland, la Palatul Cotroceni au facut parte purtatorul de cuvant al presedintelui, Tatiana Niculescu Bran si consilierii George Scutaru si Dan Mihalache.

Citeste si:
Mihai Chirica va candida la primaria Iasi din partea PNL
Mihai Chirica a confirmat...

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Politic »Citeste si
Xi Jinping: Cea mai gravă urgență sanitară din China din 1949
Setari Cookie-uri