Asistentul secretarului de stat al SUA pentru Europa si Eurasia, Victoria Nuland, va ajunge la Bucuresti in cursul serii de duminica, urmand sa aiba o intalnire informala cu premierul Dacian Ciolos duminica sau cel tarziu luni, dar si cu presedintele Klaus Iohannis, potrivit unor surse oficiale.

Victoria Nuland ar urma sa ajunga la Bucuresti duminica seara, si, potrivit acelorasi surse, Nuland ar urma sa se intalneasca si cu presedintele Klaus Iohannis saptamana viitoare. Surse oficiale au declarat ca intalnirea dintre Victoria Nuland si Dacian Ciolos ar putea avea loc chiar duminica seara sau, cel tarziu, luni dimineata, potrivit Mediafax.

"Victoria Nuland, adjunctul secretarului de stat al SUA pentru Afaceri Europene si Eurasiatice, se va intalni cu presedintele Klaus Iohannis, premierul Dacian Ciolos si cu alti reprezentanti ai noului guvern pentru a discuta probleme bilaterale de interes comun in cadrul parteneriatului nostru strategic", preciza Ambasada SUA la Bucuresti.

Ministrul de Externe, Lazar Comanescu, s-a intalnit, joi, in marja reuniunii informale pe teme de politica externa din Lituania, cu Victoria Nuland, asistentul secretarului de stat al SUA pentru Europa si Eurasia, cei doi discutand despre evolutiile din Republica Moldova si relatiile bilaterale, probleme de politica externa si securitate. Potrivit MAE, ambele parti au apreciat dinamica relatiilor bilaterale si vointa clara a dezvoltarii pe mai departe a Parteneriatului Strategic romano-american, atat pe dimensiunea de securitate, cat si pe cea economica‎.

"In cadrul intalnirii a fost abordata, de asemenea, ‎situatia din regiune, cu accent pe evolutiile din Republica Moldova. Ambele parti au exprimat preocuparea fata de situatia actuala, subliniindu-se in acelasi timp importanta constientizarii de catre actorii politici din Republica Moldova a necesitatii de a actiona pentru mentinerea parcursului european al tarii, in consonanta cu interesele cetatenilor sai", mai preciza MAE.

Asistentul secretarului de stat al SUA pentru Europa si Eurasia, Victoria Nuland, a facut in 2014, intr-o convorbire telefonica, afirmatii mai putin diplomate fata de Uniunea Europeana, intr-o discutie legata de criza din Ucraina, potrivit unei inregistrari postate pe YouTube. "Fuck the EU", este auzit zicand cel mai inalt reprezentant al Departamentului de stat pentru continentul european, in aceasta convorbire telefonica, care dureaza putin peste patru minute. Ulterior, Victoria Nuland si-a prezentat scuze.

Flash-ka / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri