Presedintele Klaus Iohannis a salutat, in cadrul intalnirii cu asistentul Secretarului de Stat al SUA pentru Afaceri europene si eurasiatice, Victoria Nuland, interesul companiilor americane, in domeniul militar si economic pentru piata romaneasca.

Potrivit unui comunicat de presa al Administratiei Prezidentiale, PresedinteleKlaus Iohannis, si asistentul Secretarului de Stat al Statelor Unite ale Americii pentru Afaceri europene si eurasiatice, Victoria Nuland, au avut, in cursul diminetii, o intrevedere la Palatul Cotroceni.

”In centrul discutiilor s-a aflat dorinta Romaniei de a intari Parteneriatul Strategic cu SUA prin extinderea colaborarii nu doar in domeniul militar ci si economic, conform Mediafax. Presedintele a salutat interesul companiilor americane in acest sector si a incurajat cresterea prezentei lor pe piata romaneasca. In acest sens, a subliniat nevoia de stabilitate legislativa, predictibilitate si transparenta in mediul de afaceri”, se precizeaza in comunicatul de presa.

Potrivit sursei citate, cei doi interlocutori au evidentiat progresele substantiale obtinute de Romania in domeniul reformei justitiei si combaterii coruptiei. De asemenea, s-a facut o trecere in revista a situatiei politice din regiune.

Contributia Romaniei la securitatea din regiune

Presedintele Iohannis a reafirmat angajamentele ferme ale Romaniei ca stat membru NATO, exprimand hotararea de a se aloca resursele necesare pentru un raspuns adecvat la evolutiile de securitate preocupante din regiunea noastra si din Europa, se mai precizeaza in comunicatul Administratiei Prezidentiale. Intalnirea secretarului de Stat al Statelor Unite ale Americii pentru afaceri europene si eurasiatice cu presedintele Klaus Iohannis a fost prima, in cadrul vizitei pe care aceasta o efectueaza, marti si miercuri, la Bucuresti.

Victoria Nuland se intalneste, la aceasta ora, cu ministrul de Externe, Bogdan Aurescu si va fi primita de premierul Victor Ponta, la ora 11.15, la Palatul Victoria. Surse politice au declarat ca oficialul american mai are programate intrevederi cu presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, precum si cu presedintele Senatului, Calin Popescu-Tariceanu. Asistentul secretarului de Stat al SUA Victoria Nuland a ajuns, marti, la Bucuresti, avand in program intalniri cu oficiali romani de rang inalt, pentru a discuta despre "chestiuni bilaterale si regionale", potrivit Departamentului de Stat american.

Potrivit diplomatiei americane, Nuland va efectua saptamana aceasta vizite in Germania, Romania, Bulgaria si Franta. Precedenta vizita a adjunctului secretarului de Stat Victoria Nuland a avut loc in perioada 10-11 ianuarie 2014, in cadrul unui turneu european, cand reprezentantul SUA s-a intalnit cu presedintele Traian Basescu, cu ministrul de Externe Titus Corlatean si cu procurorul-sef al DNA, Laura-Codruta Kovesi, precum si cu membri ai societatii civile, pe agenda discutiilor aflandu-se relatiile bilaterale, problemele regionale si eforturile de consolidare a statului de drept.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri