”Sigur, nu va fi usor mandatul dumneavoastra, domnule presedinte ales, va voi transfera tot ceea ce stiu, asa cum am stabilit, intr-o perioada de tranzitie, care incepe astazi”, i-a transmis Traian Basescu lui Klaus Iohannis. Seful statului a mentionat ca aceasta perioada de tranzitie este o noutate a mandatului prezidential, potrivit Mediafax.

”Imi aduc aminte, cu domnul presedinte Iliescu schimbul s-a facut pur si simplu in 15 minute, am schimbat locatarul de la Cotroceni”, a adaugat el. Traian Basescu a tinut sa precizeze ca acum, prin organizarea timpurie a alegerilor, exista posibilitatea unei perioade de tranzitie, in care fiecare consilier, pe domeniul lui, sa transfere dosarele.

Basescu, despre institutiile restante la capitolul "reformare"

”Eu insumi voi transfera dosarele importante catre domnul presedinte Klaus Iohannis”, a afirmat Basescu. Seful statului a mentionat ca sunt institutii care s-au modernizat, adaugand ca nu are nicio retinere sa spuna ca institutiile care intr-un fel sau altul au tinut de presedintele Romaniei, au facut pasi inainte. ”Avem prea multe institutii care, urmare a jocului politic, la nivel guvernamental, inca nu sunt reformate”, a afirmat Traian Basescu.

Citeste si:

De asemenea, presedintele a adaugat ca in societate si in politica romaneasca exista inca exista destule resurse pentru pasul inapoi, fiind misiunea fundamentala a presedintelui sa faca sa se mearga inainte pe drumul fixat.

Cine crede ca transformarea Romaniei este un proces de cinci ani se insala.

”Pentru mine este un moment extrem de important, este finalizarea a zece ani de mandate si va doresc, domnule presedinte ales, ca dupa primul mandat sa nu fiti in banca din stanga, ci tot in cea din dreapta si fara vechiul presedinte in stanga, pentru ca cine crede ca transformarea Romaniei este un proces de cinci ani se insala”, a spus seful statului, facand referire la dispunerea in sala a locurilor unde erau asezati presedintele in functie si presedintele ales.

El a aratat ca ”in societatea romaneasca si in politica romaneasca inca exista destule resurse pentru pasul inapoi si este misiunea fundamentala a presedintelui ca, utilizand de toate instrumentele pe care Constitutia i le pune la dispozitie, sa faca sa se mearga inainte pe drumul fixat”.

”Am satisfactia ca las o tara cu optiuni clare, parteneriatul strategic cu Statele Unite, prezenta noastra in Uniunea Europeana si NATO si credibilitatea pe care ne-am dobandit-o, in mod deosebit in NATO”, a mai declarat Traian Basescu. El a precizat ca siguranta nationala este elemental fundamental in responsabilitatea presedintelui, ceea ce nu inseamna ca presedintele poate fi un inalt demnitar al statului roman care nu priveste la realitatile interne.