Blocul presedintelui Petro Porosenko si alte patru miscari prooccidentale, intre care nationalistii, au obtinut impreuna aproximativ 70 la suta din voturi, potrivit sondajului care se refera la jumatatea din Parlament aleasa prin scrutin proportional si realizat de trei institute de sondare a opiniei publice.

Blocul Porosenko s-a clasat pe primul loc cu 22 la suta din voturi, urmat de Frontul Popular al premierului Arseni Iateniuk (21 la suta) si de miscarea Samopomici condusa de primarul Liovului (13 la suta).

Partidul nationalist Svoboda si cel al fostului premier Iulia Timosenko au obtinut fiecare 6 la suta din voturi, depasind la limita pragul electoral de 5 la suta.

Citeste si:

Principalul partid prorus, format din fosti aliati ai presedintelui Viktor Ianukovici, inlaturat de la putere si marginalizat, va fi, de asemenea, prezent in Parlament cu aproape 8 la suta din voturi, potrivit aceleiasi surse.

Partidul radical al lui Oleg Lisko, populist si fara eticheta politica clara, a intrat pentru prima data in Parlament cu 6 la suta din sufragii.

Sursa foto: Shutterstock: Alexander Kalina