Monica Macovei a declarat, vineri, intr-o conferinta de presa la Cluj, ca asociatia va avea un Consiliu Director, "un board al inteleptilor", cu un director executiv, transmite Mediafax.

"Am constatat ca media de varsta a celor care m-au votat a fost intre 18-35 de ani si pentru ei am decis sa facem o asociatie bazata pe principiile din campanie, prin care sa aratam ca se poate impotriva acestei clase politice sa se faca politica dreapta, pentru o Romanie de nota 10, unde oamenii talentati sunt pe primul loc si iau decizii. Vom face asociatia impreuna cu cei 500.000 de oameni care m-au votat. Demaram de luni procedurile pentru infiintarea asociatiei care intr-o luna de zile va fi inscrisa la tribunal. Va fi asociatie ca forma de organizare, cu un Consiliu Director, un board al inteleptilor, cu un director executiv. Primul scop va fi de actiune cetateneasca, scriem si un proiect de lege pentru votul electronic sau prin corespondenta", a spus Macovei.

Potrivit acesteia, obiectivele asociatiei sunt respectarea libertatii, a drepturilor omului, transparenta in guvernare si folosirea banului public, de educare, de democratie participativa, apararea democratiei, a dreptatii si justitiei in Romania.

"Avem ca tinta si un partid politic, dar asociatia va ramane. Nu este modelul Miscarea Populara, pentru ca incepem de jos in sus, de la oameni. Vom avea o democratie interna in partid si asociatie, si maxima transparenta", a subliniat Monica Macovei, refuzand sa spuna care va fi numele viitoarei asociatii sau al viitorului partid.

In spiritul Sarbatorilor, sa...
Citeste si: In spiritul Sarbatorilor, sa nu uitam ce le-a lipsit parintilor nostri

Aceasta a estimat ca infiintarea noului partid va dura cam un an, urmand sa participe la alegerile locale si parlamentare din 2016.
Potrivit rezultatelor finale anuntate de BEC, Monica Macovei a obtinut in primul tur al alegerilor prezidentiale 421.648 voturi (4,44%).