Ponta a fost intrebat de jurnalisti, miercuri, la Slatina, cum i s-a parut prestatia lui Klaus Iohannis de marti seara de la prima dezbatere directa organizata de Realitatea TV, el evitand sa se pronunte pe aceasta tema si spunand: "Nu e normal, am fost doi competitori, dar ma bucur ca a venit", relateaza Mediafax.

Despre politica externa am vorbit putin, la fel despre raportul intre puterile statului.

Solicitat sa comenteze faptul ca Iohannis va veni la o a doua dezbatere organizata miercuri seara de B1TV, Ponta a spus: "E foarte bine, pentru ca nu am reusit ieri sa epuizam teme importante care tin de presedinte, despre politica externa am vorbit putin, la fel despre raportul intre puterile statului sau functionarea institutiilor. Ma bucur ca avem ocazia si azi si maine si vineri sa ne prezentam si sa imi prezint viziunea mea de presedinte".

El a mai spus ca dezbaterea de marti a fost una utila, intrucat cetatenii trebuie sa-i vada pe cei doi candidati. "Eu m-am pregatit pentru functia de presedinte si pentru dezbatere, m-am pregatit sa fiu un bun presedinte, asa cum m-am pregatit un an de zile inainte de a fi prim-ministru, de cand USL a anuntat ca ma sustine pentru functia de prim-ministru", a mai spus Ponta.