Primul-ministru a declarat, miercuri, la inceputul sedintei Executivului, ca este foarte important ca saptamana viitoare sa "se termine batalia politica" si Codul fiscal sa fie aprobat si promulgat de catre presedintele Klaus Iohannis, potrivit Mediafax.

"Cred in continuare ca un tehnocrat ce sunt, alaturi de domnul Teodorovici, ca important este sa dam mesajul fundamental pentru economie si pe zona sociala cu 20 la suta TVA, nu 19, ca 20 la suta cota generala cu 9 la suta la alimente inseamna 16 medie", a subliniat premierul, precizand ca celelalte lucruri care privesc alte taxe si impozite pot fi discutate de catre oamenii politici, important fiind acum ca TVA sa fie redus 20 la suta.

Ponta a precizat ca a discutat despre acest lucru si cu presedintele Klaus Iohannis si cu guvernatorul Bancii Nationale, Mugur Isarescu. "Sper ca liderii politici si Parlamentul, saptamana viitoare, sa tina cont de opinia noastra tehnocrata si sa avem Cod Fiscal, sa avem stabilitate economica, sa se creeze in continuare locuri de munca, sa creasca salariile, sa scada preturile prin scaderea TVA", a aratat premierul.

Citeste si:

De asemenea, prim-ministrul a precizat ca cele 4 puncte de TVA, care inseamna 7 miliarde lei impact negativ, cu crestere economica, cu organizare in continuare buna a ANAF si cu cheltuieli inutile de care "scapam", nu reprezinta o problema pentru economie. "In primele 6 luni am incasat 10 miliarde de lei in plus, deci anul viitor macar 7 le incasam sigur si cred ca un consens politic ne va ajuta pe noi, cei care punem in aplicare codul, sa mergem in aceeasi directie si din punctul asta de vedere m-as bucura si ma bucur cand exista solutii rationale", a pecizat primul-ministru.

Presedintele Klaus Iohannis s-a intalnit, miercuri, cu premierul Victor Ponta, pe agenda discutiilor aflandu-se prioritatile legislative din aceasta toamna, fiind abordata inclusiv tema Codului fiscal, a anuntat Administratia Prezidentiala.

Joi urmeaza sa aiba loc consultari tehnice intre partidele politice legate de proiectul Codului fiscal, trimis spre reexaminare Parlamentului de catre presedintele Klaus Iohannis. O sesiune extraordinara a Parlamentului pentru dezbaterea acestui proiect este prevazuta la inceputul saptamanii viitoare.