Decizia de delegare a atributiilor a fost semnata marti de seful Guvernului. Surse oficiale au declarat anterior ca premierul Victor Ponta va intra intr-un scurt concediu, pana la inceputul saptamanii viitoare, interval in care activitatea Guvernului va fi coordonata de catre vicepremierul Gabriel Oprea, scrie Mediafax.

Potrivit acestora, premierul a simtit nevoia unei scurte perioade de odihna dupa alegerile prezidentiale, pe care le-a pierdut in fata lui Iohannis.
Luni, premierul Victor Ponta a declarat ca este "trist", ca ii pare foarte rau pentru cei care l-au sprijinit in alegeri si a aratat ca in zilele urmatoare "o sa stea putin cu familia sa, care sufera mai mult decat el".

"Bineinteles ca sunt trist, imi pare foarte rau pentru cei care m-au sprijinit, pentru cei care au crezut. In acesta seara, zilele urmatoare, o sa stau putin cu familia mea, care sufera mai mult decat mine, dar maine avem sedinta de Guvern si de saptamana viitoare ne facem datoria", a precizat Ponta, luni. Ponta a pierdut alegerile prezidentiale in fata lui Klaus Iohannis, care a obtinut 54,50% din voturi la turul doi al alegerilor.