Intrebat, la lansarea unei carti a Alinei Mungiu-Pippidi, la Gaudeamus, daca s-a gandit la varianta ca acesta sa fie consilier, presedintele ales Klaus Iohannis a declarat: "Doamna Mungiu-Pippidi este foarte calificata pentru foarte multe lucruri si le face foarte bine", arata Mediafax.

Prezent la lansare, scriitorul Liviu Antonesei a spus ca Iohannis ar trebui sa fie lasat sa-si faca singur echipa. "Decat sa-i dam noi sfaturi, sa incepem sa ne barfim intre noi, ca am auzit ca de-acum se pare ca sunt factiuni, se lupta aia care au fost cu Basescu cu aia care n-au fost cu Basescu, sa lasam omul in primul rand sa treaca toate procedurile, sa gandeasca el nemteste si sa-si faca singur echipa, cum e foarte normal", a spus Antonesei.

Presedintele ales, Klaus Iohasnnis, a participat, vineri, la Gaudeamus, la lansarea volumului "Tranzitia. Primii 25 de ani" care ii are ca autori Alina Mungiu-Pippidi si Vartan Arachelian. La plecare, o doamna in varsta i-a multumit presedintelui ales si i-a spus sa fie atent cu cine se insoteste.