„Vom avea din nou in PSD, dar si in coalitia de guvernare in aceasta saptamana decizii de adoptat, in asa fel incat saptamana viitoare sa stim foarte clar daca pastram si mergem mai departe cu guvernarea, pentru ca votul de pe 16 noiembrie a fost un vot foarte clar, legitim, pentru domnul Iohannis ca presedinte, asa cum votul din 2012 a fost un vot foarte clar pentru USL ca sa guverneze”, a spus Ponta, conform Mediafax.

El a aratat ca „deocamdata” opinia generala este aceea de se duce mandatul la bun sfarsit, asa cum a fost primit in 2012. Ponta a mai spus ca pe 10 decembrie bugetul pe 2015 va veni in Parlament, iar imediat dupa aceea va propune in coalitia de guvernare o restructurare a Guvernului, in asa fel incat si PLR sa fie reprezentat la nivel de ministri in Guvern. „Am avut o discutie in coalitia de guvernare si decizia unanima este de a continua. Trebuie sa existe insa si un sprijin clar din partea grupurilor parlamentare”, a spus Ponta.

PSD isi face analizele in primavara

Premierul Victor Ponta a anuntat, marti, ca PSD isi va face analizeze de dupa pierderea alegerilor prezidentiale in primavara anului viitor, el aratand ca trebuie schimbate radical o multime de lucruri in partid. „PSD, anul viitor, in primavara, in ianuarie, in februarie isi face analizele, cu totul. Vedem ce a mers bine, ce a mers rau, ce lucruri trebuie schimbate, pentru ca trebuie schimbate radical o multime de lucruri in PSD si asta vor decide colegii nostri”, a spus Ponta.

El a aratat ca PSD trebuie sa vina cu o noua strategie si un nou proiect daca vrea sa castige alegerile din 2016. „Cu siguranta, pana la Congres, PSD, daca vrea sa castige din nou in 2016 alegeri locale si parlamentare, trebuie sa vina cu o noua strategie, cu un nou proiect. Nu putem merge doar ...cu cel actual am castigat parlamentare, locale, europarlamentare, am pierdut la prezidentiale, deci e clar ca e nevoie de o resetare a structurii, a principiilor, in asa fel incat in 2016 sa avem o oferta cu care sa putem castiga”, a spus Ponta.