Presedintele ales al Romaniei, Klaus Iohannis, a anticipat ca mai multi parlamentari ar putea abandona coalitia premierului Victor Ponta in urmatoarele saptamani intr-un numar suficient de mare pentru a conduce la caderea Guvernului anul viitor, relateaza Reuters, in pagina electronica, potrivit Mediafax.

Intr-un interviu acordat Reuters, Iohannis a anticipat ca votul prezidential va eroda majoritatea controlata de Partidul Social-Democrat al lui Ponta si aliatii sai. "Toata lumea vrea sa fie de partea castigatoare. Prin urmare, este posibil ca in urmatoarele saptamani sau luni sa avem schimbari in Parlament", a declarat Iohannis la sediul Partidului National Liberal din Bucuresti.

"Asadar, este posibil ca in 2015 sa avem aceasta schimbare care sa ofere Partidului National Liberal o majoritate, care va fi folosita pentru a schimba Guvernul", a declarat el.

La scrutinul prezidential din luna noiembrie, Klaus Iohannis a obtinut 6.288.769 voturi valabil exprimate, iar Victor Ponta 5.264.383 voturi, conform datelor Biroului Electoral Central. Curtea Constitutionala a anuntat, in sedinta solemna, validarea alegerii lui Klaus Iohannis in functia de presedinte, actul de validare a rezultatului alegerilor fiindu-i inmanat presedintelui ales.

Citeste si:
Daniel Constantin si-a anuntat demisia din Pro Romania
Daniel Constantin si-a...

Sursa foto: MediafaxFoto

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Politic »Citeste si
Iohannis: Eu nu sunt cu PSD in competitie electorala, ci in razboi