Liderul USR, Dan Barna, a declarat, marti, ca presedintele Klaus Iohannis a reconfirmat, la consultarile de la Cotroceni, ca isi doreste alegeri anticipate, insa dupa scrutinul din noiembrie, Barna sustinand ca momentul potrivit ar fi in prezent, "cat PSD este slab".

"Am iesit de la consultari unde presedintele Iohannis mi-a reconfirmat ca isi doreste alegeri anticipate. Chestiunea calendarului pentru anticipate considera insa ca trebuie abordata abia dupa alegerile prezidentiale. Argumentul pe care l-a invocat a fost nevoia de a o inlocui urgent pe Dancila. Domnule Iohannis, haideti sa nu mai gandim pe azi, pe maine. Care e alternativa la anticipate? Sa puneti acum un Guvern slab, fara sustinere parlamentara, aflat in permanenta la mana PSD si a celorlalte partide pesediste din Parlament, conduse de Ponta si Tariceanu, partide care impreuna au majoritatea in Legislativ. Un astfel de Guvern nu va putea sa faca reformele de care Romania are nevoie si ne trezim, la fel ca in 2016, ca dupa un an de zile se intoarce PSD pe cai mari la guvernare. Ati uitat anul 2016? Stiu foarte bine despre ce vorbesc, am fost in Guvernul Ciolos, stiu cat de mult ne-a afectat lipsa de sustinere", a scris Barna, pe Facebook.

In opinia liderului USR, este un moment potrivit pentru organizarea de alegeri anticipate, "acum, cat PSD este slab".

"Haideti mai bine sa facem anticipate acum, cat PSD este slab. Sa mergem acum in fata oamenilor si sa castigam o majoritate solida in Parlament. Va garantez ca, daca facem alegeri acum, PSD nu va mai reveni la guvernare pentru 10 ani de-acum inainte. Daca vreti cu adevarat sa scapam tara de PSD, aveti curajul sa facem acum anticipate. Si daca vi se pare ca actuala Constitutie nu faciliteaza anticipatele, haideti sa ne luam un angajament, ca oricare dintre noi va castiga alegerile prezidentiale va initia un proces de modificare a Constitutiei care va cuprinde, printre altele, si posibilitatea ca presedintele sa initieze un referendum de dizolvare a Parlamentului atunci cand acesta nu mai reflecta vointa cetatenilor, cum se intampla acum, cand configuratia actuala a Parlamentului, bazata pe votul din 2016, nu mai are nicio legatura cu votul dat de oameni pe 26 mai. Avem in Parlament un partid nou, care nu au fost pe liste la alegerile din 2016 si 54 de deputati si senatori au trecut la un alt partid fata de cel pe listele caruia au intrat in Parlament", a argumentat Dan Barna.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri