Uniunea Salvati Romania a apreciat, dupa ce motiunea de cenzura a fost adoptata de catre Parlament, ca alegerea primarilor in doua tururi a fost sacrificata pentru declansarea alegerilor anticipate.

"Votul de astazi de la motiunea de cenzura arata ca a fost intemeiata temerea noastra ca alegerea primarilor in doua tururi este sacrificata pentru declansarea alegerilor anticipate. Ar fi existat cu siguranta variante mai bune, daca s-ar fi dorit. Iar problema putea fi rezolvata demult, inca din noiembrie 2019. Dar partidele apartinand vechii clase politice au ales, din pacate, in numele romanilor. Si tot vechea clasa politica a decis, ignorand binele romanilor si punand mai presus bunastarea baronilor locali, ca presedintii de consilii judetene sa nu fie alesi in doua tururi. Guvernul Orban a adoptat, marti, intr-o sedinta maraton, 25 de OUG-uri, dar nu si una care sa intareasca democratia locala. Prin urmare, avem toate sansele ca presedintii de CJ-uri sa fie alesi dupa formula PSD, adoptata de Guvernul Dancila", a aratat USR intr-o postare pe Facebook, potrivit Agerpres.

Uniunea a adaugat ca reprezentantii PNL au obligatia sa accepte discutii cu celelalte partide anti-PSD pentru ca dreapta sa prezinte candidati unici la alegerile locale.

"Acum, daca vor sa-i convinga pe oameni ca nu este vorba de vreo intelegere de tip USL 2, reprezentantii PNL au obligatia sa accepte discutii cu celelalte partide anti-PSD pentru ca dreapta sa prezinte la locale candidati unici. Altfel, vom avea in continuare, cel putin patru ani de acum incolo, primari incompetenti si corupti, primari bine insurubati in scaun si bine mufati la conducta banului public", se mai arata in postare.

Motiunea de cenzura intitulata "Guvernul Orban/PNL - privatizarea democratiei romanesti", initiata de PSD, a fost adoptata, miercuri, de Parlament.

Sursa foto: CRISTIAN NISTOR / AGERPRES FOTO

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri