Presedintele Klaus Iohannis a anuntat luni ca a trimis Parlamentului solicitarea de a convoca sesiune extraordinara pentru asumarea raspunderii Guvernului pe legea privind alegerea primarilor in doua tururi de scrutin.

Update ora 14:45:

Parlamentul se va reuni pe 29 ianuarie, in sedinta comuna, pentru angajarea raspunderii Guvernului pe proiectul privind alegerea primarilor in doua tururi de scrutin, au decis, luni, Birourile permanente ale Senatului si Camerei Deputatilor.

Sedinta va avea loc la ora 14,00.

Potrivit calendarului aprobat, parlamentarii vor putea depune amendamente la acest proiect pana pe 27 ianuarie, la ora 16,30, urmand ca acestea sa fie trimise Guvernului pe 28 ianuarie.

Stire initiala:

Potrivit sefului statului, sesiunea ar urma sa aiba loc intre 27 si 31 ianuarie.

Presedintele Klaus Iohannis a declarat ca nu stie sa existe discutii referitoare la o remaniere a Guvernului si ca nici nu simte nevoia unei astfel de discutii. "Din informatiile mele, nu au existat si nu exista discutii pe remaniere si nici eu nu simt nevoia unei astfel de discutii", a afirmat Iohannis la Palatul Cotroceni.

El a precizat ca isi doreste ca Ludovic Orban sa ramana prim-ministru.

"Tocmai am trimis la Parlament scrisorile prin care solicit convocarea celor doua Camere in sesiune extraordinara. Solicit aceasta sesiune extraordinara pentru a discuta angajarea raspunderii Guvernului pentru alegerea primarilor in doua tururi. Sesiunea extraordinara urmeaza sa aiba loc saptamana viitoare, intre 27 si 31 ianuarie", a spus Iohannis, la Palatul Cotroceni.

In scrisorile transmise presedintilor celor doua Camere, Teodor Melescanu si Marcel Ciolacu, Iohannis cere sesiune extraordinara avand in vedere decizia Guvernului de a-si angaja raspunderea asupra proiectului privind modificarea si completarea Legii 115/2015 pentru alegerea autoritatilor administratiei publice locale, pentru modificarea Legii administratiei publice locale 215/2001, precum si pentru modificarea si completarea Legii 393/2004 privind statutul alesilor locali.

De asemenea, el invoca faptul ca reglementarile cuprinse in aceasta initiativa legislativa urmaresc asigurarea cadrului normativ necesar pentru realizarea unei legaturi mai durabile intre alegatori, alesi si comunitatea locala, cu implicatii directe asupra bunei functionari a autoritatilor locale. Proiectul vizeaza masuri urgente intr-un domeniu de maxima importanta pentru societate, indica seful statului.

"Acest proiect de lege reprezinta ordinea de zi a sesiunii extraordinare a carei convocare a solicit", a scris Iohannis.

Saptamana trecuta, seful statului a declarat ca sprijina demersul Guvernului de a-si angaja raspunderea in Parlament cu privire la alegerea primarilor in doua tururi de scrutin si ca va solicita intrunirea Parlamentului in sesiune extraordinara.

Sursa foto: GRIGORE POPESCU / AGERPRES FOTO

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri