Presedintele Klaus Iohannis a anuntat luni ca a trimis Parlamentului solicitarea de a convoca sesiune extraordinara pentru asumarea raspunderii Guvernului pe legea privind alegerea primarilor in doua tururi de scrutin.

Update ora 14:45:

Parlamentul se va reuni pe 29 ianuarie, in sedinta comuna, pentru angajarea raspunderii Guvernului pe proiectul privind alegerea primarilor in doua tururi de scrutin, au decis, luni, Birourile permanente ale Senatului si Camerei Deputatilor.

Sedinta va avea loc la ora 14,00.

Potrivit calendarului aprobat, parlamentarii vor putea depune amendamente la acest proiect pana pe 27 ianuarie, la ora 16,30, urmand ca acestea sa fie trimise Guvernului pe 28 ianuarie.

Citeste si:
Ludovic Orban: Avem pregătite în fiecare județ locatii pentru...
Ludovic Orban: Avem pregătite...

Stire initiala:

Potrivit sefului statului, sesiunea ar urma sa aiba loc intre 27 si 31 ianuarie.

Presedintele Klaus Iohannis a declarat ca nu stie sa existe discutii referitoare la o remaniere a Guvernului si ca nici nu simte nevoia unei astfel de discutii. "Din informatiile mele, nu au existat si nu exista discutii pe remaniere si nici eu nu simt nevoia unei astfel de discutii", a afirmat Iohannis la Palatul Cotroceni.

El a precizat ca isi doreste ca Ludovic Orban sa ramana prim-ministru.

Citeste si:
Firea e sigură că va pierde alegerile
Firea e sigură că va pierde...

"Tocmai am trimis la Parlament scrisorile prin care solicit convocarea celor doua Camere in sesiune extraordinara. Solicit aceasta sesiune extraordinara pentru a discuta angajarea raspunderii Guvernului pentru alegerea primarilor in doua tururi. Sesiunea extraordinara urmeaza sa aiba loc saptamana viitoare, intre 27 si 31 ianuarie", a spus Iohannis, la Palatul Cotroceni.

In scrisorile transmise presedintilor celor doua Camere, Teodor Melescanu si Marcel Ciolacu, Iohannis cere sesiune extraordinara avand in vedere decizia Guvernului de a-si angaja raspunderea asupra proiectului privind modificarea si completarea Legii 115/2015 pentru alegerea autoritatilor administratiei publice locale, pentru modificarea Legii administratiei publice locale 215/2001, precum si pentru modificarea si completarea Legii 393/2004 privind statutul alesilor locali.

De asemenea, el invoca faptul ca reglementarile cuprinse in aceasta initiativa legislativa urmaresc asigurarea cadrului normativ necesar pentru realizarea unei legaturi mai durabile intre alegatori, alesi si comunitatea locala, cu implicatii directe asupra bunei functionari a autoritatilor locale. Proiectul vizeaza masuri urgente intr-un domeniu de maxima importanta pentru societate, indica seful statului.

"Acest proiect de lege reprezinta ordinea de zi a sesiunii extraordinare a carei convocare a solicit", a scris Iohannis.

Citeste si:
Guvernul ar trebui să ofere 500 de euro pentru al treilea copil
Guvernul ar trebui să ofere...

Saptamana trecuta, seful statului a declarat ca sprijina demersul Guvernului de a-si angaja raspunderea in Parlament cu privire la alegerea primarilor in doua tururi de scrutin si ca va solicita intrunirea Parlamentului in sesiune extraordinara.

Sursa foto: GRIGORE POPESCU / AGERPRES FOTO

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Politic »Citește și
Iohannis, despre coronavirus: Nu există niciun motiv real de panică
Setari Cookie-uri