”Vreau sa explic de ce am iesit cu aceasta propunere si de ce o sustin: ceea ce se vede la televizor in ultimele zile si nu numai in ultimele zile, reprezinta efectul. O abordare serioasa are ca tinta cauzele. Si noi discutam de doua lucruri: exista perceptia ca este acumulata prea multa putere intr-o functie, respectiv functia de presedinte de CJ - si politica si administrativa. Si in opinia mea, pe care o sustin si care are din ce in ce mai multi sustinatori, trebuie separate aceste doua functii”, a spus Dragnea, potrivit Mediafax.

El a aratat ca propune, totodata, transferarea atributiilor executive si a celor generate de calitatea de ordonator de credite de la presedintii de CJ la administratorii publici. ”Practic, propun ca presedintii de CJ sa aiba ca principala atributie aceea de a coordona sedintele de CJ, de a le conduce si de a aproba in Consilii politicile de dezvoltare ale judetului, iar ele sa fie puse in practica, in executie, de catre administratorul public, care sa ocupe aceasta functie prin concurs. Nici nu e nevoie sa modificam legislatia, pentru ca exista in legislatie calitatea de administrator public”, a spus Dragnea.

Intrebat daca detinerea simultana a functiei de premier si de presedinte de partid, cum este cazul actual al lui Victor Ponta, nu inseamna tot acumularea de prea multa putere, Dragnea a raspuns negativ. ”Nu, in opinia mea, primul-ministru care e sef de partid da mai multa greutate Guvernului si mai multa stabilitate Guvernului”, a spus Dragnea.