”Dragii mei, Craciunul este o sarbatoare a familiei si a copiilor. In Romania se afla insa cei mai multi copii despartiti de parinti din Uniunea Europeana. Siliti de greutati sa paraseasca tara si sa munceasca in strainatate, multi parinti isi vad copiii o data sau de doua ori pe an. Alteori, ii vad odata la cativa ani. Singuratatea, abandonul, frica de ziua de maine, absenta dragostei ii transforma pe copiii ramasi acasa in cetateni care cu greu vor sti sa-si gaseasca un drum in societate. Cum sa fie generosi si cum sa daruiasca dragoste in jurul lor cand nimeni nu i-a invatat caldura sufleteasca a unui camin?”, scrie Klaus Iohannis in postarea sa de pe Facebook.

El mai arata ca ”romanii care au stat la cozi interminabile, pe ploaie si frig, ca sa il voteze, au facut acest lucru si cu gandul la copiii lor”.

”Au sperat ca vor avea, in sfarsit, o sansa sa se intoarca acasa si sa traiasca o viata de familie fireasca. Voi face tot ce imi sta in putinta pentru ca familiile sa se reuneasca pe parcursul mandatului meu si sa vindece ranile lasate de despartirea indelungata”, spune Iohannis.

Citeste si:

Presedintele afima, de asemenea, ca de Craciun, ”crestinii se aduna in jurul bradului, canta colinde si mananca bunatati, cinstind nasterea Pruncului Isus in ieslea din Betleem”.

El adauga, in finalul mesajului: ”Gandurile mele se indreapta in aceste zile de sarbatoare catre toti copiii ai caror parinti sunt departe, catre toti parintii care duc dorul copiilor lor, catre toate familiile de romani din tara si din strainatate. Va urez tuturor Craciun binecuvantat, incredere in viitor si speranta in viata tuturor copiilor Romaniei!”.