Guvernul Romaniei spune ca „refuzul” seful statului de a convoca de urgenta Consiliul Suprem de Aparare a Tarii pentru avizarea proiectului de rectificare bugetara ar pune in pericol „nu doar veniturile categoriilor cele mai vulnerabile, adica pensionarii, mamele si copiii, ci si accesul pacientilor la serviciile medicale”, scrie G4Media.

Premierul Viorica Dancila il acuza pe presedintele Klaus Iohannis printr-un comunicat ca, prin blocarea avizului pentru rectificarea bugetara, pericliteaza alocarile financiare pentru diferite categorii de public. Dancila il acuza pe Iohannis ca, intarziind avizul CSAT pentru rectificare, blocheaza proiecte in sanatate, protectie sociala, agricultura si economie.

”Guvernul Romaniei solicita public presedintelui Romaniei, Klaus Iohannis sa acorde importanta cuvenita proiectului rectificarii bugetului pentru 2018 pentru a nu aduce grave prejudicii garantarii drepturilor romanilor la sanatate, pensie, siguranta publica si bunei functionari a institutiilor statului”, se arata in comunicat.

Totodata, Executivul a facut o lista cu masurile si domeniile pentru care are nevoie de fonduri suplimentare. Cu alte cuvinte, masuri si domenii pentru care estimarile facute in decembrie 2017 se dovedesc gresite.

Reamintim ca propunerea de rectificare include scaderea bugetului Administratiei Prezidentiale, fapt criticat dur de Iohannis. Acesta a programat tocmai pe 4 septembrie sedinta CSAT in care se va decide avizul institutiei, desi propunerea de rectificare a fost facuta inca din luna iulie.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri