Presedintele Klaus Iohannis a declarat, luni, la deschiderea anului universitar la Timisoara, ca actualul sistem de invatamant preuniversitar "ii minte pe elevi si pe parinti", fiind neadaptat si foarte prost orientat, astfel ca trebuie reconstruit din temelii. "Trebuie sa dam o sansa si celor care nu mor de dragul cartii, dar vor sa invete o meserie", a spus seful statului, conform News.ro.

Presedintele Klaus Iohannis a avut, la Universitatea de Vest Timisoara, un dialog cu studentii, in care a aratat, raspunzand unei intrebari, ca ”actualul sistem de invatamant preuniversitar ii minte pe elevi si pe parinti”, el aducand ca argumente faptul ca nu mai exista decat foarte putine unitati de invatamant liceal tehnic, iar dintre absolventii liceelor teoretice un procent mare nu promoveaza examenul de Bacalaureat.

”Sistemul preuniversitar este neadaptat, foarte prost orientat si trebuie reconstruit din temelii”, a afirmat Klaus Iohannis.

El a spus ca, evident, trebuie sa existe filiera teoretica a invatamantului liceal.

”Trebuie insa sa dam o sansa si celor care nu mor de dragul cartii - si nu trebuie sa ii condamnam pentru asta - dar care vor sa invete o meserie”, a sustinut seful statului, afirmand totodata ca ”este onorabil sa fii un meserias bun” si ca in acest sens trebuie sa fie educati si parintii.
Klaus Iohannis a mentionat ca, uneori, copiii stiu ce ar vrea sa invete sa faca, insa parintii le cer sa mearga la un liceu teoretic pentru a obtine diploma de bacalaureat.

”Viata nu se cladeste pe o diploma, ci pe abilitati si pe ceea ce inveti sa faci”, a subliniat presedintele.

Sursa foto: agerpresfoto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri