Presedintele Klaus Iohannis a avut, la Universitatea de Vest Timisoara, un dialog cu studentii, in care a aratat, raspunzand unei intrebari, ca ”actualul sistem de invatamant preuniversitar ii minte pe elevi si pe parinti”, el aducand ca argumente faptul ca nu mai exista decat foarte putine unitati de invatamant liceal tehnic, iar dintre absolventii liceelor teoretice un procent mare nu promoveaza examenul de Bacalaureat.

”Sistemul preuniversitar este neadaptat, foarte prost orientat si trebuie reconstruit din temelii”, a afirmat Klaus Iohannis.

El a spus ca, evident, trebuie sa existe filiera teoretica a invatamantului liceal.

Citeste si:

”Trebuie insa sa dam o sansa si celor care nu mor de dragul cartii - si nu trebuie sa ii condamnam pentru asta - dar care vor sa invete o meserie”, a sustinut seful statului, afirmand totodata ca ”este onorabil sa fii un meserias bun” si ca in acest sens trebuie sa fie educati si parintii.
Klaus Iohannis a mentionat ca, uneori, copiii stiu ce ar vrea sa invete sa faca, insa parintii le cer sa mearga la un liceu teoretic pentru a obtine diploma de bacalaureat.

”Viata nu se cladeste pe o diploma, ci pe abilitati si pe ceea ce inveti sa faci”, a subliniat presedintele.

Sursa foto: agerpresfoto