Elena Udrea a scris pe contul personal de Facebook ca regreta "demisia/ demiterea" lui George Maior de la conducerea SRI, precizand ca este "o decizie gresita a presedintelui Iohannis", neexistand "foarte multi oameni capabili sa duca o asemenea functie".

"Regret demisia/demiterea lui George Maior din fruntea SRI. Este unul dintre oamenii care a contribuit din plin la modernizarea acestui serviciu de informatii, la credibilizarea sa si la aducerea la un standard de profesionalism inalt. Cred ca aveam de-a face cu o decizie gresita a presedintelui Iohannis, pentru ca nu vad sa existe foarte multi oameni capabili sa duca o asemenea functie, mai ales intr-un moment in care provocarile geo-strategice sunt foarte complexe", sustine Udrea, in postarea pe contul sau de Facebook, conform Mediafax.

Ea este de parere ca presedintele Iohannis ar trebui sa continue principiul instituit de Traian Basescu de a desemna la conducerea Serviciului pe cineva de la opozitie. "Sa speram ca va continua principiul instituit de Traian Basescu de a pune in functie pe cineva de la opozitie pentru a nu acapara toata puterea", spune Udrea. Directorul Serviciului Roman de Informatii, George Maior, si-a inaintat, marti, demisia de la conducerea SRI presedintelui Romaniei, iar Klaus Iohannis a acceptat-o, a informat Administratia Prezidentiala.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Politic »Citeste si
Dancila: Sa ii dea Dumnezeu gandul bun lui Iohannis si sa ma voteze