Guvernul a avizat contractarea de la Banca Internationala pentru Reconstructie si Dezvoltare (BIRD) a unui imprumut in valoare de 200 milioane euro, pentru sustinerea implementarii proiectului privind invatamantul secundar, a anuntat purtatorul de cuvant al Executivului, Corneliu Calota.

Avizul a fost acordat, in sedinta de miercuri a Guvernului, printr-un memorandum.Banca Internationala pentru Reconstructie si Dezvoltare este parte a Bancii Mondiale. Invatamantul secundar inferior sau gimnaziul cuprinde clasele V-VIII, iar invatamantul secundar superior cuprinde liceele. Un studiu UNICEF (Fondul Natiunilor Unite pentru Copii) prezentat la sfarsitul anului trecut arata ca Romania va pierde intre 12 si 17 miliarde de euro in perioada 2015-2025 daca nu creste investitia in educatie.

"Proiectul are scopul sa contribuie la imbunatatirea tranzitiei de la sistemul educational secundar superior la cel tertiar si cresterea gradului de absolvire a primului an de invatamant superior. Beneficiari ai proiectului vor fi toate liceele din invatamantul de stat cu rata scazuta de absolvire a scolii sau de promovare a examenului de bacalaureat, precum si universitati din sistemul de stat", se arata intr-un comunicat al Guvernului.

Vor fi asigurate granturi, asistenta tehnica, instruire si bunuri pentru interventii la nivelul liceelor (prin acordarea unor ore de remediere, meditatii, consiliere, orientare profesionala, activitati extracurriculare, vizite de documentare, participari la competitii, retele intrascolare, stagii de formare, achizitii de bunuri) si interventii sistemice (revizuirea programei scolare, formarea cadrelor didactice, imbunatatirea platformei on-line pentru evaluari si examene nationale, elaborarea de materiale didactice digitale).

Guvernul estimeaza ca de aceste activitati vor beneficia 1.160 de licee din mediul rural si urban, respectiv toate liceele care nu au inregistrat rezultate bune la examenul de bacalaureat.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri