El a transmis, vineri, pe blogul personal, un scurt mesaj addesat conducerii Partidului National Liberal. "Ca un raspuns colegial la solicitarile dumneavoastra, primiti, prin prezenta, demisia mea din noul PNL", a scris Vosganian. Anterior anuntului facut de Vosganian pe blog, reprezentanti ai PNL Iasi au declarat ca cererea de demisie a senatorului Varujan Vosganian, membru in organizatia Iasi a liberalilor, ar urma sa fie inregistrata la secretariatul filialei judetene a PNL Iasi, cel mai probabil in cursul zilei de vineri, scrie Mediafax.

Varujan Vosganian este membru al PNL Iasi din 2004, cand a fost ales prima data senator pe listele PNL. Senatul a respins, joi, solicitarea Parchetului General de incuviintare a inceperii urmaririi penale impotriva senatorului PNL Varujan Vosganian, fiind inregistrate 71 de voturi "impotriva", 56 de voturi "pentru", 5 voturi fiind anulate. Votul a fost secret, cu bile. Intr-o scrisoare adresata, vineri dimineata, senatorilor liberali co-presedintele PNL Alina Gorghiu afirma ca respingerea cererii de incuviintare a inceperii urmaririi penale pentru senatorul Varujan Vosganian nu poate ramane fara urmari politice si ca ii este greu sa accepte ”drumul gresit” ales de o parte dintre senatorii PNL.

Gorghiu precizeaza ca i-a cerut lui Vosganian demisia din PNL, iar daca acest lucru nu se va produce, atunci va propune excluderea acestuia din PNL.
”I-am cerut senatorului Varujan Vosganian demisia din PNL, iar in cazul in care acest lucru nu se va produce, voi propune excluderea acestuia din Partidul National Liberal. De asemenea, luni, voi fi prezenta la sedinta grupului parlamentar al senatorilor PNL, pentru a a stabili impreuna modalitatea prin care accidentul politic petrecut pe 12 februarie sa nu se mai repete vreodata”, afirma Gorghiu.

Ea mai spune ca intelege efectul emotional al discursului lui Varujan Vosganian, asa cum intelege colegialitatea si, poate, chiar prietenia unora cu cel aflat in chestiune, dar ii este greu sa accepte ”un drum atat de gresit”. Liderul PNL Alina Gorghiu adauga ca ceea ce s-a intamplat in Senat ”ii ajuta politic pe toti cei care nu pot trai fara minciuni si manipulare”, precizand ca liberalii au ajuns sa fie judecati de Victor Ponta si Elena Udrea si ”culmea, multi sa le si dea dreptate”. Ea mai precizeaza ca PNL are, in acest moment, conform sondajelor de opinie, cea mai mare cota de incredere din istoria acestui partid, dupa 1990, si ca ”aceasta realitate ne obliga la o si mai mare responsabilitate si intelepciune”.