"Ma asteptam ca Senatul sa incuviinteze cererea DNA de incepere a urmaririi penale in cazul senatorului PNL Varujan Vosganian. Votul senatorilor arata ca nu s-a inteles inca pe deplin necesitatea schimbarii pentru care am pledat atat la consultarile cu partidele politice parlamentare, cat si in recentul discurs tinut in plenul Parlamentului", a scris, joi, pe Facebook, presedintele Klaus Iohannis, aflat la Bruxelles, la reuniunea informala a Consiliului European, potrivit Mediafax.

"In fata justitiei, nu exista decat o singura masura: respectul fata de lege, indiferent de persoana sau functie", a mai scris Iohannis. Senatul a respins, joi, solicitarea Parchetului General de incuviintare a inceperii urmaririi penale impotriva senatorului PNL Varujan Vosganian, fiind inregistrate 71 de voturi "impotriva", 56 de voturi "pentru", 5 voturi fiind anulate. Votul a fost secret, cu bile.

Senatul face scut in fata justitiei

Senatorii au respins, joi, solicitarea Parchetului General de aprobare a inceperii urmaririi penale impotriva senatorului PNL Varujan Vosganian, fiind inregistrate 71 de voturi "impotriva", 56 de voturi "pentru", 5 voturi fiind anulate.

Votul a fost secret, cu bile. Solicitarea procurorului general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie a fost adresata Senatului Romaniei in cadrul Dosarului 146/D/P/2010. Directia de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT) a solicitat, in 2 februarie, procurorului general al Romaniei sa ceara Senatului avizarea cererii de urmarire penala pe numele lui Varujan Vosganian, ministru al Economiei in perioada decembrie 2006 - decembrie 2008, sub aspectul infractiunilor de constituire a unui grup infractional organizat, abuz in serviciu si complicitate la delapidare, conform Mediafax.

Vizibil emotionat in timpul sederii in plen, senatorul PNL a avut inainte de vot si un discurs de la tribuna Senatului.
El si-a sustinut nevinovatia in fata colegilor senatori, ca si la sedinta anterioara, in care s-a discutat in plen solicitarea Parchetului General de incuviintare a cererii de incepere urmaririi penale impotriva sa. Comisia juridica a Senatului a dat, marti, aviz favorabil, cu majoritate de voturi, solicitarii Parchetului General de incuviintare a inceperii a urmaririi penale a lui Varujan Vosganian. Miercuri, senatorul PNL a cerut ca membrii Comisiei juridice din Senat sa jure ”cu mana pe Biblie si pe Constitutie” referitor la dosarul in care DIICOT cere urmarirea penala a sa, pentru a confirma daca au existat sau nu elemente noi in solicitarea procurorilor.

Sursa foto: Mediafax Foto