Premierul Victor Ponta declara ca nu cunoaste si ca oricum ar fi gresit sa comenteze cercetarile efectuate de catre procurori fata de cumnatul sau, adaugand ca "legea trebuie sa fie egala pentru toti".

"Nu cunosc si oricum ar fi gresit sa comentez eu cercetarile efectuate de procurori fata de cumnatul meu/Legea trebuie sa fie egala pt toti", scrie Ponta pe Twitter, informeaza Mediafax.

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie Ploiesti fac cercetari intr-o cauza penala privind infractiuni asimilate celor de coruptie si infractiuni de fraudare a fondurilor Uniunii Europene, se arata intr-un comunicat de presa al DNA.

Potrivit sursei citate, in acest dosar au loc 14 perchezitii, majoritatea in Bucuresti si Ploiesti, la sediile unor societati comerciale si la domiciliile unor persoane.

Surse judiciare au declarat ca una dintre firmele la care se fac perchezitii este SC Exfin SRL, punctul de lucru din Bucuresti, firma fondata de Cornelia Naum, mama premierului Victor Ponta, care este controlata in prezent de catre sora si cumnatul primului ministru, Alexandra si Iulian Hertanu.

Prejudiciul cu fonduri UE: 7,8 milioane de lei

Anchetatorii suspecteaza ca in dosarul in care au loc perchezitii la mai multe firme, intre care si cea a surorii si cumnatului lui Victor Ponta, s-ar fi deturnat aproximativ 54% din fondurile dintr-un proiect european, prejudiciul fiind estimat la 7,8 milioane de lei, spun surse judiciare.

Sursele citate au declarat ca in acest dosar, care vizeaza infractiuni de fraudare a fondurilor UE, anchetatorii suspecteaza ca s-ar fi deturnat aproximativ 54% din fondurile dintr-un proiect european, banii fiind insusiti in interes propriu. De asemenea, in cauza sunt suspiciuni si cu privire la comiterea unor infractiuni asimilate celor de coruptie, printre care si fapte de evaziune fiscala.

Prejudiciul produs ar fi fost estimat la 7,8 milioane de lei, la care s-ar adauga un prejudiciu de 2,5 milioane de lei, din evaziune fiscala, au precizat sursele citate.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri