"Cred ca amandoi (au gresit - n.r.). Dupa parerea mea amandoi. Sunt obligati prin fisa postului si prin votul pe care l-a avut fiecare, Klaus Iohannis care a fost votat presedinte, Victor Ponta care a fost votat in 2012 ca parlamentar si Parlamentul l-a propulsat prim-ministru, sunt obligati sa comunice. Amandoi gresesc. Pot fi antipatici unul cu altul, pot sa nu le placa unul de altul, dar pentru stabilitatea acestei tari trebuie sa comunice institutional. Nu este in regula ce se intampla", a declarat Liviu Dragnea, la Digi 24, comentand relatia dintre premier si presedinte, mai ales dupa disputele pe tema Codului fiscal, anunta Mediafax.

Dragnea a completat ca acest razboi nu face bine nimanui, la fel cum razboiul dintre Victor Ponta si Traian Basescu a adus deservicii amandurora. "Daca stai foarte mult in cearta si in non-comunicare nu cred ca este in regula", a adaugat liderul interimar al PSD. In privinta Codului fiscal, Liviu Dragnea a spus ca a cerut Ministerului de Finante un studiu de impact, in pregatirea sesiunii extraordinare a Parlamentului, care va lua in discutie cererea de reexaminare a sefului statului.

"Codul fiscal este un document la care noi tinem foarte mult. Sunt schimbari majore in Codul fiscal care pot aduce pentru Romania foarte multa bunastare si dezvoltare. (...) Presedintele l-a trimis la reexaminare. Noi nu avem deocamdata argumente pentru a modifica legea respectiva, dar tinand cont ca e presedintele Romaniei, eu am cerut in Biroul Permanent National ca Ministerul de Finante sa realizeze un studiu de impact, pe care sa il puna la dispozitia parlamentarilor cand se vor intalni in sesiunea extraordinara", a spus Dragnea, care a completat ca este o "dovada minima de respect" fata de presedintele Iohannis ca Guvernul sa faca inca o analiza si sa vina cu noi argumente. Pe de alta parte, Liviu Dragnea a respins acuzatiile lansate la adresa sa, potrivit carora ar avea o "intelegere" cu Klaus Iohannis. "Eu am vorbit cu presedintele ultima data foarte curand dupa instalare, la o consultare cu partidele", a explicat seful interimar al PSD.

Sursa foto: Mediafax Foto