"Este cea mai buna ocazie de a vorbi de colaborarea bilaterala si a pregati bine viitoarea sedinta comuna a celor doua guverne, care va avea loc in aprilie, si in care ambele guverne ar trebui sa gaseasca solutii de a colabora si a progresa impreuna in procesul de integrare si in ce priveste responsabilitatile de aparare pe care le avem aici, pentru ca suntem granita estica nu doar a NATO, ci si a sistemului de securitate", a spus Ponta.

El a aratat ca, la viitoarea sedinta comuna de guvern, va fi consemnat un avans cu unele proiecte intarziate. La randul sau, presedintele Rosen Plevneliev a declarat ca Romania si Bulgaria au un potential enorm in schimburile comerciale bilaterale, tinand cont ca acestea au crescut de circa opt ori in ultimii 8-10 ani. Plevneliev a precizat ca trebuie folosite instrumentele europene si cele doua bugete nationale pentru a demonstra ca integrarea europeana aduce rezultate.

"Am invatat cum sa lucram mai eficient la proiecte comune. In trecut, dura sute de ani constructia unui pod, dar acum avem deja unul si planificam alte doua", a remarcat Plevneliev. Presedintele Bulgariei a mentionat importanta colaborarii in sectorul productiei si distribuitiei de energie electrica, inclusiv privind infiintarea unei burse regionale de energie, precum si in ceea ce priveste Strategia Dunarii.

Citeste si:

"In aparare admiram modul in care Guvernul pe care il reprezentati a luat rapid o decizie, de pilda, privind reinnoirea flotilei de avioane", a afirmat presedintele Plevneliev, subliniind ca Bulgaria a fost un pic mai intarziata in aceasta privinta.

In martie anul trecut, Guvernele roman si bulgar s-au reunit in sedinta comuna la Ruse (Bulgaria), la reuniune fiind prezent si prim-ministrul Serbiei.