Viitoarea sedinta comuna a guvernelor Romaniei si Bulgariei a fost programata in luna aprilie, pentru o serie de proiecte bilaterale inclusiv in domeniul apararii, a anuntat, vineri, la Palatul Victoria, premierul Victor Ponta, in cadrul unei intalniri cu presedintele Bulgariei, Rosen Plevneliev.

"Este cea mai buna ocazie de a vorbi de colaborarea bilaterala si a pregati bine viitoarea sedinta comuna a celor doua guverne, care va avea loc in aprilie, si in care ambele guverne ar trebui sa gaseasca solutii de a colabora si a progresa impreuna in procesul de integrare si in ce priveste responsabilitatile de aparare pe care le avem aici, pentru ca suntem granita estica nu doar a NATO, ci si a sistemului de securitate", a spus Ponta.

El a aratat ca, la viitoarea sedinta comuna de guvern, va fi consemnat un avans cu unele proiecte intarziate. La randul sau, presedintele Rosen Plevneliev a declarat ca Romania si Bulgaria au un potential enorm in schimburile comerciale bilaterale, tinand cont ca acestea au crescut de circa opt ori in ultimii 8-10 ani. Plevneliev a precizat ca trebuie folosite instrumentele europene si cele doua bugete nationale pentru a demonstra ca integrarea europeana aduce rezultate.

"Am invatat cum sa lucram mai eficient la proiecte comune. In trecut, dura sute de ani constructia unui pod, dar acum avem deja unul si planificam alte doua", a remarcat Plevneliev. Presedintele Bulgariei a mentionat importanta colaborarii in sectorul productiei si distribuitiei de energie electrica, inclusiv privind infiintarea unei burse regionale de energie, precum si in ceea ce priveste Strategia Dunarii.

"In aparare admiram modul in care Guvernul pe care il reprezentati a luat rapid o decizie, de pilda, privind reinnoirea flotilei de avioane", a afirmat presedintele Plevneliev, subliniind ca Bulgaria a fost un pic mai intarziata in aceasta privinta.

In martie anul trecut, Guvernele roman si bulgar s-au reunit in sedinta comuna la Ruse (Bulgaria), la reuniune fiind prezent si prim-ministrul Serbiei.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri