"S-a creat o situatie in care, astazi, cine face un denunt este rasplatit extrem de bine, fie si fraudulos daca este denuntul, chiar dovedit fraudulos, asa cum este acum, personajul beneficiaza de masuri preventive extrem de usoare, control judiciar sau nici nu se mai ia masura, iar atunci oamenii cu caractere slabe sunt tentati. Pe de alta parte, dupa trei luni de arest preventiv in arestul central, probabil ca si caracterele mai tari ajung sa minta si ajung sa declare anchetatorilor ceea ce acestia vor sa auda", a spus Elena Udrea, la finalul sedintei de la instanta suprema in care s-a judecat cererea DNA de arestare preventiva a sa in dosarul "Gala Bute", scrie Mediafax.

Intrebata cum comenteaza o afirmatie dintr-un denunt potrivit careia ar fi primit, sub forma de mita, o masa in oras, Udrea a raspuns: "Cum sa spun, e jenant, e de toata jena sa spui ca putea cineva, la doi ani dupa ce luase mita, sa-mi plateasca o masa mie. Macar bani de-o masa aveam si eu. S-a demonstrat asta, au fost inregistrarile care au fost puse la dosar si care au aratat presiunile pe care le facea denuntatoarea asupra celorlalti sa spuna la fel ca ea. Dar este jenant sa spui ca, dupa doi ani de zile, dupa ce ai dat niste bani, ca ai stat sa-i platesti o masa Elenei Udrea. Chiar de-o masa aveam bani".

Intrebata in legatura cu conditiile din arestul central, Elena Udrea a spus ca nu stia cum sunt acestea, precizand ca este o problema nu numai pentru ea, ci si pentru cei care sunt acolo.

Citeste si:

"Eu astazi nu sunt acolo, acolo sunt oameni care e posibil sa fie declarati nevinovati, ce se va intampla cu ei? Stau in niste conditii inumane. Pedeapsa este privarea de libertate, nu umilirea unui om, nu dezumanizarea, nu imbolnavirea lui, nu moartea. Nu m-am gandit la asta. Nu am nicio vina, pana la urma tot guvernele sunt de vina. Imi era si jena acolo sa le spun oamenilor, sa vorbesc cu ei despre conditii, cata vreme am facut parte dintr-un guvern care n-a facut nimic pentru a imbunatati conditiile acestea. Deci, cei care sunt, la un moment, parte a guvernarii n-au voie sa se planga de ce-i acolo, pentru ca si din cauza noastra sunt conditiile care sunt acolo, conditii in care nu stau numai arestatii, ci si politistii care lucreaza acolo", a mai spus Elena Udrea.

Instanta suprema a judecat, miercuri, cererea procurorilor DNA de arestare preventiva a Elenei Udrea in dosarul "Gala Bute", urmand sa dea o decizie. Elena Udrea a plecat de la ICCJ, unde a facut declaratii, cu ochii in lacrimi, despre situatia sa, si a spus ca va astepta acasa decizia instantei privind arestarea preventiva.