“Noi suntem parteneri comerciali foarte apropiati, avem un volum de schimb comercial de peste 20 de miliarde de euro. Germania este un mare investitor in Romania si vrem sa dezvoltam aceasta colaborare”, a declarat cancelarul Angela Merkel la conferinta de presa comuna cu presedintele Klaus Iohannis, conform Mediafax. Cancelarul german a precizat ca a vorbit cu seful statului roman “despre cateva proiecte economice de mare importanta”.

Totodata, Angela Merkel a subliniat importanta “implementarii mijloacelor de finantare europene”.

intalnire Klaus Iohannis Angela Merkel

Angela Merkel: Vom ajuta R. Moldova

Cancelarul german, Angela Merkel, a declarat, joi, ca R. Moldova va primi un ajutor substantial din partea Uniunii Europene, precizand ca Acordul de Asociere se afla in prezent in proces de ratificare in Bundestag. Intrebata in legatura cu masurile concrete in vederea ajutarii R. Moldova, Angela Merkel, a declarat: “In ceea ce priveste Moldova, ca membru al Parteneriatului Estic, s-a semnat un Acord de Asociere, care se afla in proces de ratificare in Bundestag (Parlamentul german - n.r.). In plus, Moldova va primi ajutor substantial din partea Uniunii Europene”.

Citeste si:

Angela Merkel a subliniat ca europenii sunt “legati politic foarte indeaproape cu Moldova”. “Deci, vom ajuta Moldova si ne-am ingrijit de discutiile 5+2 si acum, cu Ucraina, atentia a crescut, pentru ca situatia este deosebit de grea”, a spus Merkel.

Totodata, ea a precizat ca europenii au fost sustinatori ai unor “alegeri corecte in Moldova”.