”Teoretic, ar trebui sa putem sa terminam intr-o saptamana daca nu s-au razgandit liberalii, daca ceea ce au zis anul trecut nu mai e valabil anul asta. Atunci cred ca sunt intr-o situatie destul de penibila. Noi nu ne-am razgandit cu nimic din ce am propus in 2013 si 2014, cu exceptia acelor articole care nu pot fi incluse in urma opiniei celor doua institutii extra-parlamentare”, a comentat Ponta.

Social-democratul a spus ca, teoretic, majoritatea este absoluta daca nu s-au razgandit liberalii. ”De cand au devenit pedelisti, s-ar putea sa fi preluat opiniile PDL, pentru ca, in 2013-2014, doar PDL s-a opus modificarii Constitutiei, iar acum s-ar putea ca si PNL sa se racordeze cu pozitia PDL. E singurul impediment pe care il vad. Altfel, in anul asta ar trebui sa avem inclusiv referendum”, a sustinut Ponta.

Intrebat daca mai sustine sanctionarea migratiei, plus articolul privind numirea premierului, el a raspuns: ”Evident ca, daca exista obiectii majore fie din partea Comisiei de la Venetia, fie din partea CCR, acestea trebuie avute in vedere”.

Citeste si:

Intrebat ce sanse da noului demers de modificare a Constitutiei, Victor Ponta a invocat faptul in acest sens este ”o problema un pic ciudata”.

”Aici este o problema un pic ciudata, in sensul in care noi ne-am cam inteles pe toate textele cu colegii liberali, dupa aceea au fost niste articole pe care CCR sau Comisia de la Venetia le-a respins”, a explicat premierul.

”Am discutat (in sedinta Coalitiei - n.r.) din nou lucrurile pe care le avem in derulare in aceasta saptamana, anume Comisia pentru revizuirea Constitutiei care de azi a repornit activitatea, in sensul in care PNL, pana la urma, si-a desemnat oameni in comisie. Colegii nostri, si domnul Chelaru si ceilalti, le-au spus: «Acesta este proiectul USL, care a trecut si de CCR si de Comisia de la Venetia, luati-va un mandat, aruncati o ultima privire ca saptamana viitoare sa putem sa finalizam»”, a adaugat social-democratul.