Modificarile la Statut al fost anuntate de copresedintele PNL Alina Gorghiu, care a declarat ca in cadrul sedintei Biroului Permanent National s-au luat decizii privind integritatea si modificarile aduse de comisia coordonata de Ludovic Orban, la Statutul PNL, scrie Mediafax.

Potrivit Alinei Gorghiu modificarile aduse Statutului se refera la toate etapele pe care un membru al PNL le poate parcurge, in cazul in care incepe impotriva sa un proces penal sau o cercetare judiciara. ”In cazul in care, impotriva unui membru al PNL, este dispusa o masura preventiva, si aici este cazul arestului preventiv, fie efectiv sau la domiciliu, in acest caz, persoana respectiva este suspendata din functia pe care o detine in PNL”, a anuntat Gorghiu.

Ea a mai aratat ca o alta modificare prevede ca atunci cand membrul PNL este trimis in judecata, este suspendat din functia detinuta in partid. Pentru situatia in care repezentantul PNL este condamnat in prima instanta, Alina Gorghiu a afirmat ca s-a largit sfera infractiunilor savarsite cu intentie, de la faptele pentru coruptie, la toate faptele savarsite cu intentie. In acest caz, persoanei respective ii este suspendata calitatea de membru al PNL.

Citeste si:

O alta prevedere noua este ca, in cazul condamnarii definitive a persoanei respective, aceasta sa isi piarda calitatea de membru al partidului si va fi radiata. Alina Gorghiu a mai declarat ca o alta dispozitie care nu exista in Statut, iar realitatea ”ii constrange sa discute despre aceste lucruri si sa updateze statutul conform celor intamplate recent”, este ca ”toate persoanele care sunt sustinute de partid in administratia centrala, si impotriva acestora incepe urmarirea penala, sa isi piarda sprijinul politic al PNL”.

”Sunt lucruri care tin de esenta PNL. Nu vrem sa facem deloc rabat de la integritate, etica, de la ceea ce electoratul asteapta de la noi, iar acest statut s-a discutat in BPN, astazi, propunerea va fi inaintata Consiliului National, singurul competent, conform statutului, sa voteze aceste modificari, si va urma calea Tribunalului, pentru ca aceste modificari sa fie inregistrate”, a mai explicat Alina Gorghiu.

”Ne-am asumat cu totii respectarea acelor reforme din noiembrie anul trecut. Cred ca nu putem sa functionam si sa mai avem un discurs public care sa nu fie evidentiat asa cum trebuie si conform asteptarilor publicului, in Statutul Partidului”, a mai precizat co-presedintele PNL.