Independenta energetica e cel mai bun mijloc de aparare si prevenire a vulnerabilitatilor, in contextul evolutiilor din vecinatatea estica, a declarat presedintele Klaus Iohannis, apreciind ca stabilitatea Romaniei constituie un argument puternic pentru a deveni un hub al investitiilor SUA in regiune.

"Romania sustine ferm finalizarea cat mai rapida a negocierilor si incheierea acordului privind Parteneriatului Transatlantic pentru Comert si Investitii. Dincolo de beneficiile certe pe care le va aduce in egala masura pentru Europa si Statele Unite ale Americii, un puternic parteneriat transatlantic este cu atat mai necesar daca avem in vedere provocarile generate de o piata economica globala", a declarat, luni, presedintele Klaus Iohannis, la forumul "Noi Perspective ale Parteneriatului Strategic Statele Unite - Romania", scrie Mediafax.

"Eliminarea barierelor comerciale in domeniul energetic este cruciala pentru consolidarea domeniului energetic si securitatea energetica a Europei. In lumina evenimentelor actuale din vecinatatea estica si tinand cont de precedente, energia a devenit o arma politica, iar urmarirea independentei energetice cel mai bun mijloc de aparare si prevenire a vulnerabilitatilor", a subliniat Iohannis, adaugand, in acest context, ca securitatea energetica trebuie sa ocupe in 2015 si in viitor "un loc esential" in dialogul economic dintre Romania si Statele Unite ale Americii.

"Romania poate deveni cea mai importanta destinatie de investitii in regiune pentru companiile americane in domeniul energiei, viata noastra fiind tot mai deschisa la expertiza si investitiile din SUA", a afirmat seful statului. Totodata, Klaus Iohannis a declarat ca, pe fundalul "tulburarilor din vecinatate, stabilitatea politica si macroeconomica a Romaniei constituie "argumente puternice pentru a deveni un «hub» al investitiilor americane in regiune". "Dincolo de dimensiunea deloc de neglijat a pietei romanesti, economia romaneasca are de oferit multe oportunitati de afaceri; domenii precum energia, infrastructura strategica, IT-ul ar trebui sa fie prezente pe o lista scurta de arii prioritare. Orice avans in acest sens va veni in intampinarea asteptarilor cetatenilor si va contribui la crearea de noi locuri de munca si, evident, la cresterea bunastarii", a mai spus presedintele Iohannis.

Iohannis: Ne dorim ca SUA sa se afle printre primii 10 investitori straini

Presedintele Klaus Iohannis a transmis, luni, pe Facebook, concluziile intalnirii cu Michael Turner, co-presedinte a Grupului de Prietenie pentru Romania din Congresul SUA, mesajul transmis fiind ca ne dorim ca SUA sa se afle printre primii 10 investitori straini din Romania.

”Am spus delegatiei americane conduse de Michael Turner, co-presedintele Grupului de Prietenie pentru Romania din Congresul SUA, ca ne dorim ca Statele Unite ale Americii sa se afle printre primii 10 investitori straini din Romania. Pentru aceasta, putem pleca de la potentialul incontestabil al tarii noastre, care are oameni bine pregatiti si creativi si de la avantajele conferite de pozitia noastra geostrategica”, se arata in postarea presedintelui Klaus Iohannis.

Iohannis mai mentioneaza ca domenii precum energia, infrastructura strategica, IT-ul ar trebui sa fie prezente pe lista scurta de prioritati a investitorilor americani in Romania. ”Astfel Parteneriatul Strategic Romania - Statele Unite ale Americii va veni in intampinarea asteptarilor cetatenilor, va contribui la crearea de noi locuri de munca si la imbunatatirea nivelului de trai”, mai scrie seful statului pe Facebook. Presedintele Klaus Iohannis a primit, saptamana trecuta, la Palatul Cotroceni, o delegatie a Congresului SUA, seful statului aratand in cadrul intalnirii ca Romania ofera oportunitati pentru investitiile straine si ca procesul de eradicare a coruptiei reprezinta un pas important in atragerea investitorilor. Delegatia Congresului Statelor Unite ale Americii a fost condusa de Mac Thornberry, presedintele Comitetului pentru Servicii Armate din cadrul Camerei Reprezentantilor.

Sursa foto: Shutterstock / Wind Generators, Ecology

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri